Sardine la cina (gata în 5 minute)

De la niște sardine pe crackers văzute pe Bon Appetit, am dat într-un acces și-o poftă de proteină de apă de numa-numa. Cum încă mai dau pe alături de la all-veggie-meat-free din când în când și mai scap la câte-un pește (de data asta au fost sardinele), n-a fost decât un pas până la încropit o cină rapidă și gustoasă.

E drept, faptul că cina a fost gata în 5 minute a fost determinat că aveam cam totul de-a gata – niște crackers de secară și un muștar boabe cu Irish stout cumpărat de pe la Lidl înainte de sărbători care au mers perfect cu sardinele și salata care s-a nimerit să fie.

No, și-acum luați aminte, să faceți la fel de repede când v-o fi foamea mai mare. Că de bun îi foarte bun și-o să tot repetați treaba.

Prep time ingrediente

5 minute.

Nr. porții

1-2 persoane.

Ingrediente

Salata

  • o mână de spanac (a fost baby de data asta),
  • un morcov ras,
  • 2-3 linguri cu semințe de floarea soarelui,
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie,
  • un puf de oțet balsamic

Restul

  • o conserva de sardine în ulei de măsline,
  • 2-3 crackers de secară,
  • muștar boabe (dacă nu vă place ăsta cu Irish stout, mai era unul cu whiskey)

Metodă

Pentru salată, am amestecat toate ingredientele într-un bol și am reglat gustul cu sare și piper.

Mai departe, am aruncat câte o linguriță de muștar pe câte-un cracker, plus sardine scurse de ulei deasupra, am mai stropit cu puțină lămâie, și cam asta a fost.

5 minute pe ceas. Super bun. Aș putea spune că e de repetat. Over & over again.

Imagini

sardine cu salata