Salată spanac crud cu brânză tofu

salata spanac crud cu tofu

Plus câteva alte ingrediente pentru o salată plină de proteine, fără lactoză (aviz amatorilor), dar gustoasă de numa-numa.

Nu știu de unde să încep, pentru că încă nu mi-am format o părere definitivă despre tofu, mai ales că-n ultima perioadă citesc din ce în ce mai mult crap despre soia pasteurizată. Și mă îndoiesc că cele mai multe variante de tofu din magazine sunt obținute altfel.

Dar, în aceeași măsură, internetul e plin de cantități industriale de crap despre absolut orice mâncăm. Prea mult colesterol, prea mulți carbohidrați, prea multă cazeină, prea multe grăsimi hidrogenate. Alături de tot felul de rețete miraculoase și diete de la diverși specialiști care nu intră pe ușă, în schimb știu ei cum ar trebui să mănânci tu. Toate menite să rezolve problemele de greutate și sănătate (închipuite sau nu) ale oamenilor la nivel global.

Timp în care, tot la nivel global se moare pe capete, fix din cauza hranei. Sau mai bine zis, din lipsa ei.

Așa că, după îndelungi dispute cu propria conștiință, dacă să public sau nu o salată cu tofu, din cauza implicațiilor determinate de soia, am decis că sharing is caring. :) Și fiecare ar trebui să decidă singur(ă) dacă vrea sau nu să o încerce. Că la gust e oricum grozavă.

Ingredientele sunt aproximative pentru o porție.

Prep time ingrediente

15 minute.

Cooking time

8-10 minute.

Nr. porții

1 persoane.

Ingrediente

  • 60g tofu
  • o mână de spanac (baby din pungă, sau proaspăt de pe strat)
  • un morcov mic dat prin răzătoare
  • un castravete mic tăiat felii
  • 2-3 linguri de semințe de dovleac decojite
  • o mână de nuci
  • un albuș de ou
  • o linguriță de miere
  • sare, piper, lămâie, ulei de măsline, opțional oțet balsamic

Metodă

Aveam tofu în saramură, așa că am tăiat o bucată și am pus-o în apă, la desărat.

Nucile și semințele de dovleac le-am dat prin albuș de ou și miere și le-am copt aproximativ 8 minute, la 150 de grade. Până s-au rumenit ușor și au devenit crunchy.

Am amestecat restul ingredientelor într-un bol mare. Am adăugat bucați de tofu și cam jumătate din cantitatea de semințe și nuci coapte. Am asezonat cu sare, piper negru, lămâie proaspăt stoarsă și o lingură de ulei de măsline. Și așa a ieșit ditamai salata. Enjoy!

Imagini

Salata spanac, tofu, morcov

Salata spanac, tofu, morcov