Tuffli – cochetărie de cofetărie

Unul dintre avantajele de a avea site cu și despre mâncare e faptul că aflu printre primii despre all the noms care se deschid (sau redeschid) în țară, dar mai ales la Iași. Mai mult, uneori primesc acces la evenimentele astea (semi-)private și mai aflu și din tainele administrării unui loc cu profil alimentar. Și dulce.

Ocazii cu care pot să share (mai ales ieșenilor, de data asta) câteva impresii și poze la cald. Ce-i drept, la ce friguri au fost prin Iași lately, era nevoie de niște pretexte dulci pentru scos nasul din casă. Cum a fost, de data asta, relansarea Tuffli

Care s-a întâmplat cu actorie, poezie și farmec (într-un spațiu de Tiffany a cofetăriilor), plus multe, multe dulcegării pentru toate gusturile. Brioșe (d’oh) și macarons (obviously), tot soiul de bomboane, tort, tarte, biscuiți and all the cookies, pricomigdale/nuci, valuri de marțipan – un dezmăț total, stropit din plin cu aperol, bubbly și cocktailuri cu gust de grapefruit (părea să fie și niște cardamon pe-acolo).

Pauză de 3 poze să take all in.

tuffli 4 tuffli 3 (1) tuffli 3

Anyway, ca s-o scurtez și să pun punctul pe I. Pentru mine ca și consumator, beneficiul nr. 1 din Tuffli este următorul (în afară de poziționare, of course, că îi în buricul târgului și ajung imediat acolo). Până la proaspăta relansare, mai era doar o singură boulangerie wannabe mai acătării prin zonă (și nu mă refer aici la cofetăria clasică, de alea tot mai sunt) și-n ultima perioadă am cam simțit cum începea să se ducă la vale, în detrimentul clientului pofticios la dulce bun. Așa că niște concurență pe piață nu poate decât să facă bine unui târg în care pretenții sunt multe și omul începe parcă să fie nițel mai educat/informat.

Cu 2-3 mese (presimt că or să apară) și un interior cochet și plin de culoare, are o grămadă de atuuri pentru a deveni un loc de ieșit la 5 o’clock sweets in the city. Așa că long live Tuffli (deschis până târziu) și la mai mare. :)

macarons tuffli 2 tuffli 1 tuffli 9 tuffli (1) tuffli tuffli 10