Somon în crustă de coriandru

De departe un fel preferat de mâncare. Varianta asta e prăjită în tigaie, dar aceeași Mărie, cu altă pălărie se obține și dacă bag somonul în cuptor și-l las 10-15 minute.

Bonus, am inclus și un dip cu tahina pe care l-a inventat cineva parcă special pentru somonul ăsta.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

5-7 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • un file de somon
  • 1-2 linguri de ulei cu rozmarin
  • 2 lingurițe de quinoa
  • 1 linguriță coriandru
  • sare

Pentru sosul cu tahina:

  • 3 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie și jumătate
  • 2 lingurițe de tahina
  • puțin pătrunjel proaspăt
  • sare

Metodă

Am amestecat quinoa cu coriandru și cu sare și am acoperit bine tot fileul de somon (inclusiv pe margini și pe partea cu piele) cât s-a încălzit o tigaie cu puțin ulei pe foc mediu. Am pus somonul în tigaie, l-am lăsat cam 3-4 minute și apoi l-am întors și l-am mai lăsat vreo 2 minute.



Între timp, am pus toate ingredientele pentru sosul de tahina la blender și am mixat 20-30 de secunde, până s-a făcut un sos cu consistență de smântână. O minunăție, nu alta. Să vă fie de bine.

Imagini

Somon coriandru tahina

Somon coriandru tahina

Somon coriandru

Somon coriandru

Somon coriandru

Somon coriandru tahina

Leave a Reply