Cartofi copți, altfel

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

40 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • cartofi
  • unt
  • sare grunjoasă
  • piper
  • boia iute
  • rozmarin

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, am curățat 2 cartofi și i-am crestat pe lingură de lemn în felii subțiri de 3-4mm, ca să îi păstrez aproape întregi, dar și ușor de asezonat. I-am uns cu unt, pe care s-a prins foarte repede și sarea grunjoasă, și piperul negru proaspăt măcinat, și boiaua și rozmarinul, după care i-am băgat la cuptor într-un vas termorezistent. Au stat, s-au rumenit, aurit și crocănțit acolo 40 de minute. Asta a ieșit. Se pot mânca liniștit doar așa simpli, sau cu iaurt sau smântână, sau chiar lângă o friptură. S-aveți poftă!

Imagini

Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofi copti

Leave a Reply