Linguri Curioase. Episod pilot

 

 

 

 

Drag cititor adelician să vezi și să nu crezi, dar am început-o și pe asta.

A fost și duminică, am avut și aventuri, a trecut și 7 octombrie cu evenimentul pilot din povestea Lingurilor Curioase care sper eu că va crește ca aluatul de cozonac frământat de bunica.

Cum se cuvine unui prim eveniment reușit, meniul nostru inițial a suferit niște modificări minore, pentru că fenelul a dispărut din toate supermarketurile și nici n-a mai apărut în timp util așa că l-am înlocuit cu castraveți și chives, iar accesul la piept de rață în minunatul oraș Iași e foarte legat de disponibilitatea unor furnizori care aparent n-au zile clare de livrări. Poate vin, poate nu, poate ne agităm, poate facem gălăgie, poate ne mișcăm și noi mai cu talent.

Revenind, pentru mine, Linguri Curioase a început de sâmbătă seara când am băgat primul cheesecake la cuptor, și s-a încheiat duminică după ce-am dus ultima porție de cheesecake la mese. Asta așa ca să închidem cercul. În tot timpul ăsta am mișunat prin bucătărie, printre brânzici de tot felul, ierburi aromatice, legume proaspete, somon și măsline, dovleci și rață care nu se mai dezgheța, ca un mic dictator cu momente de panică și cu ticuri senseless, dezvoltate temporar ca un mecanism de combătut nivelul de stres.

Noroc de oamenii care m-au ajutat cu toată logistica și mai ales cu organizarea de duminică de la Good Point. Bucătăria de acolo parcă e optimizată pentru evenimente de astea. Nu mai zic de spațiu în sine, care prin culori, lumini și muzică îmbie la degustări și relaxare.

Până nu uit, e musai să trec repede în revistă ce diferit se vede totul prin gemulețul de la bucătărie și cât de mult îți dorești să iasă totul așa cum ți-ai imaginat în nopțile în care n-ai putut dormi pentru că refaceai fiecare etapă, fiecare fel de mâncare și fiecare detaliu over & over again. Sigur că în realitate am uitat sau n-am mai avut timp de finalizat unele amănunte (ca personalizatul lingurilor de lemn), dar astea-s lecții pentru data viitoare.

Și chiar daca în anumite momente am fost bezmetică și haotică, ziua de duminică 7 octombrie 2012 o s-o țin minte multă vreme pentru că episodul pilot de Linguri Curioase a fost, din punctul meu de vedere, un mic succes și o mare lecție.

Așa că, până data viitoare, o să concluzionez cu următoarele:

  • e mult mai complicat decât crezi să gătești pentru un grup mare de oameni (și deja îi privesc pe bucătari cu alți ochi)
  • am niște prieteni nemaipomeniți, cam cei mai tari de pe planetă
  • cunosc oameni faini care nu întârzie, care au interese variate, și-mi pun și mie mintea la lucru în mod constant
  • cheesecake-ul e de mare succes, mai ales ăla cu fructe de pădure, și mai ales dacă-i făcut cu cele mai bune ingrediente disponibile pe piață
  • vinurile pentru desert, deși dulci de numa-numa, au rolul lor
  • e cazul să fim mai relaxați, pentru că problemele universului nu stau chiar toate pe umerii noștri

Hai să creștem mari și dispuși să ne asumăm unele riscuri, că așa se nasc toate Lingurile Curioase.

(mai multe poze pe facebook aici și aici)