Ce este?

Linguri Curioase (înscrie-te aici dacă vrei să vii) este un eveniment gastronomic unde ne delectăm papilele gustative. Experimentăm ingrediente de calitate și bucătării diverse, mâncăm doar cu linguri și asociem vinuri potrivite la meniul zilei respective.

Împreună cu voi, cei care veniți la brunch ca să înțelegeți gastronomia și altfel, vrem să fim acizi, sărați sau picanți, chiar și dulci măcar un desert pe lună. Vrem să ne (auto)educăm gusturile culinare și să învățăm să conștientizăm fiecare înghițitură, chiar dacă asta înseamnă să adăugăm un strop de aroganță Michelin în fiecare meniu.

Când și unde are loc?

Linguri Curioase se întâmplă în Iași, o dată pe lună (cel puțin deocamdată), într-o duminică, la sediul Good Point. Detaliile exacte pentru fiecare eveniment în parte vor fi anunțate din timp.

Cât costă?

În funcție de meniul de mâncare și vinuri, prețul fiecărui eveniment va fi specificat din timp. Evenimentul pilot (octombrie 2012) a fost 50 Ron/persoană.

De ce Linguri Curioase?

Ca orice poveste care are valoare, și cea a Lingurilor Curioase e inspirată de experiențe autentice. Pe vremea marilor cantine studențești care funcționau pe cartele de masă preschimbate la fiecare compostare în tacâmuri, mulți dintre studenți aveau mereu la ei o lingură că deh, nu se știa unde-i apuca foamea. Și lingurile astea, unele mai mari, altele mai mici, unele mai ascuțite, altele decolorate de atâta uzură, unele noi și strălucitoare, altele modelate la ateliere tehnice, toate unice și personale, au jucat rolurile principale în mai toate blaturile de la cantine.

Anii au trecut, cantinele s-au preschimbat în malluri, experiențele culinare savurate la maxim s-au transformat în mic dejunuri sărite, prânzuri pe fugă și cine în fața televizorului.

Linguri Curioase vrea să readucă la lumină senzațiile alea în care mesele erau o experiență în sine, iar oamenii erau atenți și interesați la fiecare dumicat și fiecare înghițitură. Astea sunt motivele pentru care mâncăm doar cu linguri. Fără televizoare, doar cu muzică în surdină. De asta încercăm să asociem fiecare fel de mâncare cu un vin potrivit, și cu interacțiuni reale între oameni care, deși uneori nu se cunosc, stau la aceeași masă și au în comun măcar experiența culinară din ziua respectivă. Astea sunt motivele pentru care nu ne grăbim să terminăm totul în 30 de secunde și de asta suntem Linguri Curioase.

Cine e în spatele Lingurilor Curioase?

Subsemnata și Paharnicul.

Cum a fost până acum?

Poze de la evenimentele de până acum sunt pe facebook.
Uneori, am mai și scris despre brunch.

Unde mă înscriu pentru următorul eveniment?

AICI.
Pentru că numărul de locuri e limitat, ele se ocupă în ordinea înscrierilor.

De reținut.

  1. Pentru că la evenimentul pilot au fost mai multe cereri decât locuri, evenimentul următor e deja rezervat pe jumătate. Probabil asta se va întâmpla de fiecare dată, așa că e indicat să te înscrii din timp.
  2. Dacă te-ai înscris, ai primit invitație, ai confirmat că vii și apoi te retragi, îți pierzi locul în lista de Linguri Curioase care află primele datele exacte și informațiile pentru fiecare eveniment.

Pentru orice alte nelămuriri sau explicații suplimentare, trimite-mi un mesaj.

  1. Pingback:Adelicii | Linguri Curioase. Episod pilot - Adelicii

  2. Pingback:Adelicii | Linguri Curioase - ediția II - Adelicii

  3. Pingback:Adelicii | Linguri Curioase - ediția II [recapitulare] - Adelicii

  4. Pingback:Adelicii | Linguri Curioase de Crăciun - Adelicii

  5. Pingback:Oana Filip — Primul bazar de link-uri din 2013

  6. Pingback:Linguri Curioase de Dragobete - Adelicii

  7. Pingback:Oana Filip — Bazar de link-uri #15

  8. Pingback:Oana Filip — 5 întrebări adelicioase

  9. Pingback:Oana Filip — Bazar de link-uri #16

  10. Pingback:Oana Filip — Bazar de link-uri #17

  11. Pingback:Oana Filip — Ce faci pentru tine?

  12. Pingback:Oana Filip — Bazar de link-uri #20

  13. Pingback:Sfecla

  14. Pingback:Linguri Curioase de martie

  15. Pingback:Sosuri de bază în bucătărie - Adelicii

  16. Pingback:Salone Del Gusto & Terra Madre: Trikalinos Bottarga - Adelicii

  17. Pingback:Linguri Curioase | Decembrie 2014 - Adelicii

  18. Pingback:Oana Filip — Bazar de link-uri #27

  19. Pingback:Linguri Curioase | Aprilie 2015 - Adelicii

  20. Pingback:Jurnalul navigatorului mîncau #14 (30 aprilie-6 mai 2015) - Adelicii

  21. Pingback:Prajitura cu ciocolata alba

  22. Pingback:Prajitura cu pere

  23. Pingback:Supa crema de dovleac

  24. Pingback:Muscovado, de la A la Z - Adelicii

  25. Pingback:Dovleac. 10 idei de Meatless Monday - Adelicii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.