Jurnalul navigatorului mîncau #21 (18-24 iunie 2015)

Stephen McMennamy’s #ComboPhoto

Lume, lume, hai la linkuri culinare proaspete!

Ei, dacă în Regatul Unit mîndria e legată de mărimea legumelor din grădină (jos), într-un orășel din Lituania tocmai s-a ales cea mai frumoasă capră, iar proprietara crapă, precum piatra-n patru, de bucurie. Nu mi-o luați în nume de rău (care e legătura cu mîncarea: nu știu… laptele?), dar mereu am slăbiciuni pentru frații și surorile mele necuvîntătoare. E chiar drăguță, are haine, pălăriuță și mai și dansează. 

Odată cu studiul apărut în revista Cancer Research, fructul de avocado a intrat într-o lumină și mai puternică, pentru proprietățile sale benefice în lupta cu cancerul. Paul Spagnuolo, autorul studiului, a urmărit cum o grăsime din fructul de avocado distruge celulele stem dintr-o formă rară de leucemie, menajîndu-le pe cele sănătoase. Farmaceuții pot începe să se gîndească serios la un medicament.

Corporatocrația culinară, pardon, fast-food & junk-food, are un braț care se ocupă cu finanțarea selectivă a studiilor de nutriție și cu manipularea datelor pentru beneficiul propriu. Marele companii decid, deja, care dintre cercetări primesc fonduri sau nu, care sînt publicate sau nu.

Nu întreba ce poate face țara pentru tine, ci întreabă-te ce poți face tu de mîncare.
Eu? Mai nimic, mereu pe fugă după hrană, dar dacă aș fi obligat sau aș avea cămara plină, aș urma cursurile gratuite de știință culinară, pe care le poți urma și tu, gratuit, pe platforma educațională EdX, a celor de la Harvard.

Și momentul jpeg: Bătălia dimensiunilor, în fotografiile lui Stephen McMennamy.

Pe curînd!