Vegan Wrap

Sau hai să-i zicem un fel de șaorma vegană. Sau pseudo-burrito.

Făcut acasă, cu ingrediente din sezonul din frigider. În funcție de chef, anotimp și răbdare, asta e doar una dintre nenumăratele variante de vegan wrap posibile. De data asta chiar s-a nimerit să fie și vegană, dar nu vă oprește nimeni să experimentați cu ce aveți. Vorba aia, the fridge is the limit.

Eu am umplut și lipii libaneze și foi de orez cu mix de legume, așa că e dificil de estimat cam câte șaorme ies în mod normal. Oricum cel puțin cât să se sature 4 oameni. De vreo 2 ori.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

  • lipii (cumpărate de la lidl, dacă ai timp să le faci în casă, și mai bine)
  • o conservă de porumb,
  • 2 legături de spanac,
  • o mână de arpagic proaspăt,
  • o conservă de fasole roșie,
  • 2 ardei iuți (sau fără, dacă nu-ți place picant),
  • condimente (eu am pus fulgi de piper roșu, chimen, sumac, sare și piper după gust)

Note

Pentru cei mai carnivori dintre carnivori, mixul de legume poate fi configurat cu bucăți de pui, vită, porc sau alte animale, trase în prealabil la tigaie.

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 200 de grade, după care am făcut umplutura pentru șaorma din porumb, spanac, arpagic, fasole roșie, plus condimentele.

Am umplut lipiile cu mix de legume, le-am prins la capete cu scobitori, și le-am băgat la cuptor. După 10 minute le-am scos, le-am tăiat în două și am purces la mâncat. Lânga un bol mare de salsa. Cu ceapă. Și ardei iute.

S-aveți poftă!

Imagini

Saorma vegana

Saorma vegana

Leave a Reply