Supă cremă de urzici

Ca în toate rețetele și la supa cremă de urzici există nenumărate variante. Cele mai multe trec urzicile prin mult prea multă procesare și transformă un fel de mâncare rapid într-un proces prea elaborios care mai și distrug toate substanțele nutritive ale plantei.

În varianta mea, supa e, ca textură, foarte aproape de un piure sau smoothie (dacă o trec și prin sită), și e gata în jumătate din timpul în care se pregătesc variante similare de supă cremă de urzici.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 4 legături mari de urzici
  • 100-200g de coriandru
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă galbenă, sau 2-3 cepe verzi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2 bucăți de hrean
  • sare, piper roșu
  • 2 căței de usturoi
  • puțin ulei
  • frunze de mentă (pentru servit)

Note

Câteva buchețele de mentă proaspătă pot fi adăugate și în blender, pentru că dau un gust răcoros la supa cremă.

Metodă

După ce curăț și tai grosier tot, pun la fiert în apă cartofii, morcovul, ceapa, păstârnacul și hreanul. În momentul în care legumele se înmoaie suficient dar își păstrează structura al dente, adaug urzicile (spălate bine în prealabil) și mai dau un clocot (maxim 1 minut).



Strecor legumele și urzicile (dar păstrez apa în care au fiert), le bag în blender împreună cu coriandrul proaspăt, 2 linguri de ulei, cei 2-3 căței de usturoi, piper și sare după gust și mixez adăugând apă de la legume suficientă cât să obțin o cremă de consistența preferată.



Torn în farfurie, mai trec pe deasupra cu un drizzle de ulei, (eventual și cu o lingură de smântână sau de iaurt), adaug o frunză de mentă și încă niște piper roșu și gata. S-aveți poftă.

Imagini

Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

3 Comments

Leave a Reply