Salată cu orez, mazăre și stafide

A început sezonul de mazăre așa că o să tot apară pe aici, mai ales că vine fără intermediari, direct de la o sursă locală, unde-i crescută fără nici un fel de “ajutor chimic”, hence its awesome buttery taste.

Inspirația pentru experimentul de azi vine de la Mark Bittman și a lui “How to Cook Everything Vegetarian: Simple Meatless Recipes for Great Food“, în care am găsit o direcție de salată cu mazăre și orez, pe care am adaptat-o cu ce aveam eu acasă.

Și anume:

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • o lingură de unt
  • 100g orez sălbatic
  • o mână de mazăre
  • o mână de stafide
  • un mix de boabe de coriandru cu câțiva chilli flakes
  • sare după gust

Metodă

Am pus pe foc niște apă cu sare și când a început să clocotească am adăugat orezul sălbatic, pe care l-am fiert al dente. După care l-am scurs și l-am dat deoparte.

În altă oală am blanșat mazărea (2 minute prin apă clocotită, după care am trecut-o prin apă rece să oprească procesul de gătire).

Într-o tigaie am topit untul și am tras condimentele zdrobite în mojar la foc iute cât să scoată aromele, fără să-mi inchidă untul la culoare (poate 10 secunde, poate 15). Am dat focul la mic, am adăugat orezul, mazărea și stafidele, am amestecat puțin, am reglat de sare, am acoperit cu un capac și am lăsat maxim un minut să-și facă toate de cap în voie.

Și gata. Salată caldă cu orez și mazăre. Plus the right amount of spiciness. S-aveți poftă!

Imagini

Salata calda de orez salbatic cu mazare

Orez cu mazare si chilli

Orez cu mazare, stafide si chilli