Quinoa cu salata de fasole, rodie si menta

Încerc (fără succes, evident) să termin de scris rețeta asta de la începutul lui ianuarie. Nu pentru că ar fi foarte complicată, ci, mai ales, pentru că mereu apare altceva prioritar. Ceea ce mă face să mă gândesc mai mult la modul în care ne catalogăm, în general, prioritățile și ce determină ca unele lucruri să fie mai importante decât altele. Dar, mă rog, asta e deja altă poveste, să revenim la oile noastre.

Gata cu procrastinarea, programul prea încărcat și timp prea puțin pentru publicat the one and only quinoa cu salată de fasole, rodie și mentă.  Și partea nemenționată, dar care leagă toate ingredientele numai bine – dressingul cu nuci.

Vegan, check. Sănătos, check. Ușor de făcut, check. Delicios, ultra check.

 

Ingrediente

  • o cană de quinoa (la 3 căni de apă)
  • 1 ceapă medie
  • 1 conservă de fasole albă (sau fasole albă, fiartă în enșpe ape)
  • o rodie
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • o mână de nuci tocate
  • un ardei gras
  • sare, piper, lămâie stoarsă, ulei de măsline după gust

Preparare

Pasul 1.
Am preîncălzit cuptorul la 180 și copt nucile în cuptor 4-5 minute. După nuci, am copt și ardeiul gras – la 220 de grade, direct pe grătarul pus pe treapta cea mai de sus – cam 10 minute (l-am întors de vreo 2 ori).

Apoi am făcut dressingul într-un borcan, din nuci coapte, tocate/rupte, ardeiul copt și curățat, tocat mărunt, sare, piper, ulei de măsline, și lămâie proaspăt stoarsă. N-am cantități la asta, gustați și ajustați după preferințe. Când sunteți mulțumiți de gust, puneți capacul și lăsați la frigider până e gata quinoa.

Pasul 2.
Am tocat ceapa, am pus-o într-o oală cu fund dublu, și am tras-o în ulei de măsline încins, cam 3 minute. Am adăugat quinoa și am amestecat. Am adăugat apa și am lăsat aragazul pe mediu până a ajuns totul la temperatura de fierbere. Am dat la mic, am pus un capac deasupra și am lăsat la fiert cam 15 minute (poate puțin mai mult, până când quinoa se umflă și se desface). Am asezonat cu sare și puțin piper și gata quinoa.

Pasul 3.
Am desfăcut conserva de fasole, pe care le-am spălat.

Am desfăcut rodia și am scos semințele.

Am pus fasolea și semințele de rodie la comun, într-un bol. Am tocat menta și am adăugat-o deasupra. Am asezonat cu dressing (care e într-un mare fel).

Am pus frumos în farfurie salată. Plus quinoa fiartă, plus extra dressing deasupra. Și gata.

Pasul 4.
Am porcăit tot. Ceea ce vă urez și vouă.

*Merge și cu pătrunjel în loc de mentă proaspătă. Nom.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

20-25 minute.

Nr. porții

2 persoane.

Imagini

Quinoa