Prajitura cu pere

Tot la cerearea publicului, iată și desertul de la Linguri Curioase din septembrie.

E o prăjitură care e cu atât mai bună cu cât perele folosite sunt nici prea moi, nici foarte tari, dar zemoase și untoase ca și textură. Dacă știe cineva cum se cheamă soiul ăsta de pere, poate mă luminează și pe mine.

Între timp, enjoy the cake. :)

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

45 minute.

Nr. porții

4-8 persoane.

Ingrediente

  • 75g unt topit, plus extra pentru uns tava/forma
  • 750g pere curățate și tăiate în chunks
  • zeama de la o lămâie
  • o păstaie de tonka
  • 115g făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • o păstaie de tonka, dată pe răzătoarea mică
  • 80-90g zahăr brut
  • 3 ouă

Metodă

Mai întâi, am pus la preîncălzit cuptorul, la 180 de grade. Am uns o formă de tort (de 25cm) cu unt și am acoperit-o cu hârtie de copt.

Într-un bol, am pus bucățile tăiate de pere împreună cu zeama de la lămâie, să nu se oxideze. În alt bol am cernut făina, peste care am pus un praf de sare, zahărul brut și praful de copt și am omogenizat. Am încorporat, rând pe rând, ouăle, untul topit și tonka.

Chiar la final, am adăugat și perele cu tot cu zeama de lămâie. Am omogenizat tot conținutul (care la final are o textură groasă, similară cu cea de cupcakes), l-am turnat în format de tort și am băgat la cuptor. La mine a fost gata după 45 de minute.

Am scos din cuptor, am lăsat puțin să se răcească, am scos și forma și hârtia de copt de pe prăjitură, am tăiat și am mâncat.

Alternativ, prăjitura cu pere se poate pudra și cu zahăr și servi cu o felie de pară crudă sau smântână alături. Fiecare cu ce preferă. S-aveți poftă!

Imagini

prajitura cu pere si tonka

prajitura cu pere si tonka

Leave a Reply