Prăjitură cu mac

Am căutat de-a lungul și de-a latul site-urilor de rețete, am întrebat în stânga și-n dreapta, am dat telefoane și am cerut sugestii despre o variantă de prăjitură cu mult, mult mac dar care să nu fie totuși nici overpowering, și nici să-mi dea somn instant. Și cum n-am fost mulțumită de nimic din ce-am descoperit (băi, frate, unele variante conțin toată pruducția anuală de zahăr din România, ceea ce mă face să mă îndoiesc foarte mult de aplicabilitatea reală a rețetelor respective), am trecut la experimentat.

Și am ajuns la următoarea variantă.

Prep time ingrediente

20 minute.

Cooking time

35 minute.

Nr. porţii

4-10 persoane.

Ingrediente

  • un pachet de foi de plăcintă
  • 400 g mac
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr brun
  • o cutie de iaurt (de 400g)
  • 200 ml ulei
  • praf de copt (nu mai țin minte dacă am pus un plic sau două, oops!)
  • esență de vanilie (sau de care vreți voi, eu pun vanilie default pentru că mi-o fac acasă și mereu am la îndemână)
  • unt (pentru uns foile de plăcintă și tava)

Metodă

Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade, am uns o tavă clasică de cuptor cu unt și am scos la dezghețat foile de plăcintă.



Într-un bol am frecat ouăle cu zahărul și am adăugat apoi pe rând iaurtul, uleiul, praful de copt și esența de vanilie. Am adăugat la final și macul și l-am omogenizat în compoziția principală.



Mi-am turnat un pahar de vin. Am luat o gură și am purces la organizatul prăjiturii în tavă.



O foaie de plăcintă unsă cu unt. Altă foaie de plăcintă unsă cu unt. A treia foaie de plăcintă. Turnat compoziție cu mac deasupra, întins pe toată suprafața foii. Băut încă o gură de vin. Întins altă foaie de plăcintă peste prima serie de 3. Uns cu unt. Altă foaie. Alt unt. Altă foaie. Un rând de amestec cu mac. Și tot așa până am terminat și macul și foile și vinul.



Am băgat la cuptor. 35 de minute. Am scos, am lăsat să se răcească (NOT) și am mâncat vreo 10 bucăți. Pentru că o cantitate atât de mare de prăjitură fierbinte nu mi-a picat chiar bine, am lăsat restul pentru a doua zi. Când, surprinzător, a fost chiar excelentă – fragedă (cred și eu, la cât unt a fost acolo), crocantă ca un foetaj pe exterior, with a perfect taste of poppy on the inside. S-aveți poftă.

Imagini

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Leave a Reply