Jurnalul navigatorului mîncau #20 (11-17 iunie 2015)

Nu e Web-ul minunat de-ți vine să îl mănînci?

Mai ales cînd dai peste un aranjament cu boabe de zmeură, sortate după mărime și culoare,  cum este cel din colecțiile de obiecte aranjate cu meticulozitate de către fotografa Emilie Blincoe

Sau cifrele. Nu sînt cifrele drăgălașe, cînd le amesteci și te joci oricît cu ele? De exemplu, cifrele arată că, în medie, o femeie din State cîntărește 166 de livre. Pînă scrie cineva articolul cu conversiile din sistemul imperial în kilo-sistemul nostru, îți spun eu că livrele alea înseamnă 75-76 de kilograme. Gurile rele de deasupra mîinilor care au scris articolul, continuă: adică aceeași greutate pe care o avea, în medie, un bărbat, în anii ‘70.

Lumea de la noi murmură nemulțumită de prezența culinară a României la Salonul de la Milano, în timp ce marile oficialități sînt încîntate de ale altora.

Nu ți s-a întămplat să mergi la cumpărături atunci cînd îți era foame și, fără să-ți dai prea bine seama, să înghesui în coș mult mai multe produse decît aveai în plan? Ca să ai portofelul mai plin, la următoarele cumpărături nu trebuie să mai mergi cu stomacul gol. Ar fi bine, chiar, ca gustarea pe care o iei înainte să fie din fructe, astfel încît ceva din creier să își reamintească cît de bune sînt fructele, deci să cumperi mai multe mere, pere, struguri, cireșe. Ciudat creier.

Vă mai povesteam eu despre restaurantele cu tematică animalieră. Dintre toate, numai Ikefukurou, din Japonia, atinge coarda sensibilă la bufnițe a multora.

Hm, Cuib din Iași are un nume foarte bun pentru cîteva propuneri de-ale mele.

Bu hu hu și Bum! și pe data viitoare!

image credits: Emilie Blincoe