Cușcuș cu merișoare

Iar am umblat prin lume la căutat de inspirație (sau mai bine zis de alternative pentru restul de merișoare pe care le mai aveam) și am dat peste rețeta de salată cu cușcuș a Amei, pe care am preluat-o și adaptat-o în felul următor:

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

15 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • cușcuș (să zicem că tot vreo 200 de grame, că atât mai aveam în borcan)
  • merișoare (tot pe acolo, chiar mai mult, că le-am pus pe toate până la urmă)
  • 3 cepe verzi
  • o ceapă mică galbenă
  • puțin ulei (cam 2 linguri)
  • 2 roșii uscate (în ulei)
  • 2 pahare de apă
  • o legătură de pătrunjel
  • sare și piper după gust

Metodă

Am urmat instrucțiunile din varianta originală, adică am aurit ceapa în ulei vreun minut, am adăugat roșiile și cușcușul și le-am lăsat tot vreun minut, după care am adăugat 2 pahare de apă deasupra. Când a început să dea în clocot, am adăugat merișoarele (pe care le voiam aproape crude) și sare grunjoasă.
Cușcușul a absorbit rapid aproape toată apa, așa că după ce-am adăugat și pătrunjelul tocat mărunt, am mai lăsat 30 de secunde și gata. Salata asta caldă e nom-nom. Ama zice că merge și la friptură. Eu n-am avut răbdare (și nici interes) să mai fac și de aia așa că am mâncat lângă niște legume pe grătar.
S-aveți poftă!

Imagini

Cuscus

Cuscus

Cuscus

Leave a Reply