Cheesecake cu fructe de pădure

cheesecake fructe de padure

Cantitățile le modific în funcție de cât de mare e forma, astea-s pentru o formă de tort clasică (25 cm).

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

45 minute.

Nr. porţii

8-10 felii mari.

Ingrediente

  • 500 g de Philadelphia (de aia simplă)
  • ~250 de g de smântână 20% (cam 3/4 dintr-un pahar de 400g)
  • 80-100g zahăr brun
  • 2 ouă (de preferință de țară)
  • 250g biscuiți digestivi (folosesc de la Gullon, cam jumătate de pachet + încă 6-7 biscuiți)
  • 100g de unt (jumătate de pachet)
  • 2 lingurițe de esență de vanilie

Metodă

Amestec untul cu biscuiții facuți praf fie cu o furculiță, fie la blender, până obțin un mix omogen pe care-l folosesc ca blat și-l întind în forma de tort. Cu ceva extra biscuiți se poate obține o cantitate îndeajuns de mare, care să ajungă și pentru margini (cum am văzut la Mazilique).

Într-un bol amestec cu un tel crema de brânză cu smântâna și cu zahărul până se omogenizează. Adaug ouăle, amestec iar, și la final adaug esența de vanilie și mai amestec încă puțin. Torn toata compoziția peste blatul de biscuiți cu unt și bag la cuptor, la 160 de grade, cam 45 de minute.

La final, trebuie să fie îndeajuns de aurie, dar încă să se miște ușor compoziția pe mijloc. Scot din cuptor, las să se răcească 10-15 minute și apoi pun cheesecake-ul la frigider peste noapte (macar 5-6 ore). Inainte de servit, torn deasupra fructe de pădure din belșug și chiar și niscaiva dulceață. Tot de fructe de pădure. Asta e tot. S-aveți poftă!

cheesecake

cheesecake fructe de padure