Cupcakes cu somon și iaurt

Nu-mi place să arunc mâncare (de aia nu fac nimic în cantități mari) și nici nu-mi place să las produsele să expire în frigider. Plecând de la premiza asta și de la câteva ingrdiente pe cale să expire s-au născut brioșele cu somon și iaurt. Aveam 3 ouă care expirau în aceeași zi și niște somon pus la dezghețat. Nu pun ingrediente complete, pentru că sunt sigură că se pot face cu o grămadă de chestii, asta e ce-am adaptat eu în funcție de ce aveam la îndemână.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

20-25 minute.

Nr. porţii

3 persoane.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • file de somon, cu cât e mai mult, cu atât e gustul mai pregnant
  • iaurt
  • brânză
  • sare, piper, pătrunjel proaspăt, busuioc

Metodă

Am spart ouăle într-un castron, am tăiat bucata de somon în bucățele mai mici și le-am adăugat peste, am mai ras niște brânză ementaler pe deasupra, am pus vreo 2-3 linguri de iaurt mai gras pentru consistență, niște piper, niște busuioc proaspăt și niște pătrunjel verde pentru gust, am amestecat totul la mână îndeajuns de mult încât să se omogenizeze tot, am turnat apoi în forme de cupcakes (mi-a ajuns de 6 forme) nu prea pline, să nu dea pe afară la copt, și am băgat totul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade.

Există un test de verificare cu scobitoarea, moștenit de la bunici și străbunici care-ți spune când e gata ceva ce ai la copt în cuptor. După ăla m-am luat, astfel încât am scos formele din cuptor când scobitoarea era curată, cam după 20-25 de minute. A ieșit o nebunie. Se pot mânca și reci, și fierbinți, și peste 3 zile (dacă mai rămâne ceva). Să vă fie de bine.

Imagini

Cupcakes somon si iaurt

Cupcakes somon