Conopidă. 10 idei de Meatless Monday

Conopida e în centrul atenției în perioada asta, iar cine nu prea o bagă în seamă de obicei, rău face. Este una dintre cele mai sănătoase legume și pe care o poți găti în fel și chip. Dacă te-ai săturat de conopidă pane și conopidă murată, ai mai jos 10 idei care o scot din anonimat. Click pe poze pentru rețete, #meatlessMonday style: 

Chiftele de conopidă și linte
de la Rețete ca la Mama

chiftele-de-post-cu-linte-si-conopida

Testate și adorate! Am mai încercat chiftele vegetariene, dar astea mi-au plăcut cel mai mult, sunt consistente, super gustoase și mi-a părut rău că nu am făcut mai multe. Laura Laurențiu propune burgeri vegani cu chiftelele astea, noi le-am mâncat cu sos de iaurt usturoiat.

Ciorbă de conopidă cu mărar și leuștean
de la Mentă și rozmarin

ciorba-de-conopida-final

O rețetă cu gust de acasă, așa ne-o prezintă Andra de la Mentă și Rozmarin, și drept să vă spun chiar m-a apucat dorul când am citit-o. Când mă uit la fotografii simt gustul acru și parfumul de leuștean, mi-ar mai trebui o mamă care să facă ciorba și să mă cheme la masă.

Pizza cu blat de conopidă
de la Edith’s Kitchen

pizza-cu-blat-de-conopida

I heart pizza, dar nu neapărat și aluatul de pâine. Blatul de conopidă mi se pare o alegere mult mai sănătoasă și mă scutește și de frământat. Cu topping-urile vă descurcați, sky is the limit.

Supă cremă de conopidă cu cipsuri de mămăligă și salsa de trufe
de la Kiss the cook

supa-de-conopida-23-600x600

Nu știu ce nu ar fi suficient de convingător la rețeta asta, toată combinația de ingrediente sună minunat. O simplă supă cremă de conopidă nu m-ar fi tentat, asta trebuie să fie excepțională.

Pate de conopidă cu turmeric
de la Lecturi și arome

pate-conopida

În lipsă de idei pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei? Încearcă niște tartine cu pate cremos de conopidă, care se face repede și simplu. Turmericul is a nice touch.

Curry de conopidă cu lapte de cocos
de la Blog cu legume

Curry-de-conopida-cu-lapte-de-cocos

Arome inedite și textură catifelată de la laptele de cocos. O poți mânca așa sau cu niște orez lângă. Prăjește înainte puțin praful de curry dacă vrei o aromă mai puternică sau, și mai bine, folosește pastă de curry.

Risotto cu parmezan și conopidă
de la Gourmandelle

Risotto-cu-parmezan-conopida-usturoi-cimbru-Creamy-Cauliflower-Risotto-with-Garlic-Thyme-and-Parmesan-recipe

Am o chestie cu risotto, ați cam observat. Și pe ăsta îl trec pe lista de rețete care trebuie testate, este cremos și light. Cimbrul proaspăt îi dă un gust aparte și s-ar putea să fie bun și gustos și cu orez brun.

Salată de quinoa cu conopidă, ciuperci și feta
de la Just love cooking

Roasted-cauliflower-quinoa-3-640x960

Gusturi tari, texturi diverse și o grămadă de nutrienți, ce ți-ai putea dori mai mult de la o salată de toamnă? O poți mânca rece sau caldă.

Conopidă cu miere și salvie la cuptor
de la Arome de poveste

Conopida-cu-miere-si-salvie-11

Îmi plac rețetele care te cuceresc cu ingrediente simple și puține, dar bine alese. Salvia e cheia acestei rețete, îi conferă conopidei un gust proaspăt, puțin picant, ușor mentolat.

Conopidă cu afine și nuci caju
de la Adelicii

conopida-cu-afine-rosii-1

Ce poți face cu doar 2-3 ingrediente în 10 minute? Transformi total o conopidă fadă în ceva super delicios, totally drooling material după cum spune Adela.

Sper că lista mea de rețete o să vă determine să vă împăcați mai bine cu conopida, eu sigur o să mănânc și mai des. Happy Meatless Monday!

3 Comments

Leave a Reply