Cheesecake cu roscove

Unele rețete durează până se concretizează în ceva mai mult decât o idee frumoasă. Așa și cu cheesecake-ul ăsta, care a intrat în teste ca o variantă cu cacao la cheesecake-ul cu dulceață de fructe de pădure, și a ieșit în lume în forma de mai jos.

Pentru cine ajunge sau este deja în Iași, recomand să-l încercați în varianta cu ingrediente locale (cu excepția zahărului nerafinat) și frișcă de casă la CUIB, unde încet-încet are potențial să devină staple dessert.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

40-45 minute.

Nr. porții

4 persoane.

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci
  • 400 ml smântână de cea mai grasă
  • 80-100g zahăr brut
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri pudră de roșcove
  • 250g biscuiți digestivi
  • 100g de unt topit, 80% grăsime
  • o păstaie de tonka

Metodă

Preîncălzesc cuptorul la 165 de grade.

Din biscuți și unt topit fac un amestec omogenizat care formează blatul de cheesecake, pe care-l întind cât se poate de organizat într-o formă de tort (de 25 cm) cu fund detașabil.

Amestec și omogenizez celelalte ingrediente cu ajutorul robotului de bucătărie, până obțin o cremă de consistența unei smântâni mai groase.

Torn compoziția peste blat. Bag la cuptor. 40-45 de minute, până devine stabilă. Scot din cuptor, las puțin la răcit, bag la frigider peste noapte.

Mănânc a doua zi felii simple, sau cu un sos deasupra. Enjoy!

Imagini

Cheesecake cu roscove

Cheesecake cu roscove si frisca