Supă straciatella alla romana

După ultimul brunch de Linguri Curioase, am primit o mulțime de cereri ale rețetei de supă straciatella alla romana, așa că cel mai simplu a venit să o pun la liber pentru toată lumea.

Pentru cine a rămas încă la partea cu supă straciatella (!?), denumirea provine din italienescul stracciato, care în cazul supei se referă la fâșiile de ou (straciatelle) formate în procesul de preparare al supei. Varianta asta e o adaptare după o rețetă italiană, care musai cerea semolina, dar de care eu n-am găsit nicăieri.

Din păcate n-am apucat să-i fac poze niciodată, pentru că am făcut mereu când îmi era fie prea frig și prea lene să scot aparatul, fie  pregăteam mai multe deodată, așa că am furat poza Good Point de la brunch (supa e a mea, imaginea e a lor).

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

3-5 minute.

Nr. porţii

6 persoane.

Ingrediente

  • 6 căni de stock de pui (pe care-l faci acasă cu un pui și ceva legume – morcov, țelină, ceapă – ca și cum ai face o supă de pui, pe care o strecori și păstrezi doar lichidul, pe care îl poți pune și la borcan și-n congelator, pentru când ai nevoie)
  • 3 ouă (mai mari, sau chiar 4 mici)
  • parmezan dat prin răzătoare (cât de mult îți place, să zicem 100-150 de grame e mai mult decât suficient)
  • pătrunjel proaspăt (un mănunchi, tocat)
  • nucșoară (răzuită proaspăt) după gust, plus sare și piper

Note

Se poate și cu stock de legume în loc de pui. Depinde doar de preferințele personale. Și de ce ai deja (sau ai chef să faci).

Metodă

Din cele 6 căni de supă (stock), pui una deoparte și restul le pui la încălzit. Dacă n-ai stock făcut, durează aproximativ o oră să faci. Niște variante de stock găsești și aici. Le poți adapta și cu alte ingrediente pe care le ai deja prin frigider.Bați ouăle și le amesteci cu parmezan, nucșoară, pătrunjel și cana de supă pe care ai pus-o deoparte, până obții o chestie omogenă (ca și cum ai vrea să faci omletă, dar ar conține și supă). Torni chestia asta peste stock-ul care e pe foc și a ajuns la temperatura de fierbere, dai focul pe mic și amesteci 3-4-5 minute (ai să vezi că oul se împarte în fâșii).


Dacă nu învârți constant parmezanul se va lipi puțin de oală. Mai pui sare și piper după gust și gata. La servire poți să adaugi extra parmezan ras și/sau pătrunjel.
Să ai poftă!

Imagini

Supa straciatella alla romana