Pentru ziua de luni care vine (am aderat la Meatless Monday, şi voi?), propun să ne înarmăm cu nişte sfeclă. Sfecla este o minune, aşa dulce şi roz şi sănătoasă. Şi se pare că nu există numai sub formă de salată cu hrean, cum o mănânc eu cel mai des.
Am adunat de pe la bloggerii noştri culinari 10 idei de feluri cu sfeclă, toate arătoase şi uşor de făcut. Aflaţi exact cum dacă daţi click pe poze (ale bloggerilor), veţi ajunge direct la reţete şi alte info’s despre cât de bună e sfecla.
Suc de sfeclă roşie, morcov şi măr, de la Blog cu legume
Pentru de dimineaţă
Pancakes cu sfeclă şi ricotta de la Laura Adamache
Pentru un gust inedit
Hummus cu sfeclă şi fistic, de la Le Blog Piquant
With a twist
Tartă de ciocolată şi sfeclă, de la Blog culinar
Şi desert
Borş de sfeclă cu smântână, de la Prăjiturici şi alte dulciuri
Ca în Bucovina
Sau supă cremă din sfeclă roşie cu cremă de hrean, de la Mentă şi rozmarin
Salată cu roşii, quinoa şi sfeclă, de la Bucătăria cu mirodenii
Pentru că quinoa
Salată de sfeclă cu pătrunjel, roşii şi seminţe de dovleac, de la Mic dejun de Bucureşti
Altă idee de salată, bună la cină (via Metropotam)
Risotto cu sfeclă roşie, de la Edith’s Kitchen
Tortuleţ de sfeclă cu cremă de brânză, de la Maya’s World
Pentru când aveţi răbdare să ornaţi
Sigur ne mai dă şi Adela o reţetă de supă-cremă (de la Linguri Curioase) şi avem o grămadă de opţiuni. Chef de bucătărit să fie, dar hai că sfecla merită.