Salată cu porumb
În funcție de nevoi, chestia asta intră fie la categoria salată, fie la snack-uri rapide și sănătoase.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
5-6 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o conservă de porumb (baby corn), sau 2 porumbi clasici
- vreo 10 roșii cherry, sau 2 roșii medii
- o ceapă verde
- o căpățână de salată verde mai mică
- suc de la un lime
- sare și piper
- ulei de măsline
Note
Dacă folosiți porumbi clasici, așteptați 3-4 minute să se răcească înainte să dați jos boabele de pe știulete, altfel o să vă zboare boabe prin toată bucătăria. Opțional, pentru carnivori, cred că merge adăugat și bacon rumenit un minut la tigaie și tăiat bucățele. Sau chiar prosciutto crudo.
Metodă
Am sărat porumbii cu sare grunjoasă și i-am fript la foc mare 2 minute pe o parte și încă 2-3 minute pe cealaltă. Am tăiat roșiile cherry în jumătăți, ceapa în rondele mici și am spălat salata frunză cu frunză.
Am luat porumbii de pe foc, i-am tăiat rondele, i-am pus într-un bol împreună cu roșiile și ceapa, am stors deasupra o lime, am stropit cu ulei de măsline, am pus sare și piper după gust și am amestecat puțin cât să pătrundă sucurile și aromele peste tot. Apoi am pus câte o lingură de amestec în fiecare frunză de salată, (mai aveam puțin și le și rulam ca pe niște shawarme vegetariene :) , și gata. A ieșit delicios, numai bun pentru asortat la o bere nefiltrată rece pe zi de caniculă. S-aveți poftă!