Pofta vine și la competiții de gătit

Pofta vine și la competiții de gătit from Adelicii on Vimeo.

Weekendul 30-31 martie a fost unul plin pentru industria gastronomică națională pentru că toată lumea s-a mutat cu mic cu mare în Piața Unirii la Iași, la Concursul Internațional de Gătit în Aer Liber.

Bucătari profesioniști și amatori, food bloggeri, gospodine, restaurante și pizzerii, somelieri dar și simpli iubitori de vin și mâncare, oameni din gastronomia națională și internațională au pregătit, prezentat sau jurizat ingrediente și preparate pe care, în forma asta, le vezi de obicei în cărți și nu în farfurie. Și asta e o problemă, pentru că tot concursul ăsta a reconfirmat cât de important e felul în care prezinți mâncarea clientului, în condițiile în care la restaurantele românești, încă-s puțini atenți și la cum pun în farfurie, nu doar la ce pun acolo. 

Vizual a fost oricum o nebunie de culori și forme (cine nu crede că există arhitectură în mâncare, think again), și cu ajutorul lui Iustin am filmat expozițiile și jurizările care s-au întâmplat la Hotel Unirea și le-am pus într-o prezentare care sper să fie utilă și altora. Noi am plecat de acolo cu material suficient pentru 3 filme, cu inspirație cât încape pentru experimentele de aici și cu un premiu pentru un desert despre care o să vă povestesc cu altă ocazie.

Enjoy.