Paste cu brânză din caju, sos roșu și busuioc

Știa el Marco Polo ce știa când le-a adus italienilor paste din China. Și eu știu, și cu fiecare farfurie de paste pe care o termin, le apreciez din ce în ce mai mult. Iar azi am ajuns la un nou nivel de pasta madness. :D

Și-am realizat că a venit momentul să mă aprovizionez cu o mașină de paste că la cuțit ies de parcă-ar fi trecut taifunul, nu mâna mea prin ele. Și că tot vorbim de mașini de făcut paste, e una disponibilă la fake Xmas giveaway la Mazilique, go get it, că eu mi-am lăsat deja inima și jumate din portofel pe alte meleaguri cu mașini de făcut paste care nu erau freebies.

Dar să închid paranteza și să trec la pastele astea (mă gândesc că scriu despre ele și șansele sunt să mă duc să mai fac o porție când termin). Vegan pasta nomness wannabe (evident că am scăpat și-un chunk de unt, c-asta-i treaba, nu merge sosul la fel de bine fără).  Fără prea multe cantități exacte, din ochi, exact pe gustul fiecăruia.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porții

2 persoane.

Ingrediente

  • paste integrale
  • brânză de caju
  • suc de roșii cu pulpă
  • unt
  • usturoi
  • sare, piper
  • busuioc

Note

Brânza de caju se face în 3 minute maxim.
Las o cană de caju în apă peste noapte. A doua zi strecor și pun caju-ul la robot, împreună cu diverse mixuri de condimente (a.k.a. ce-mi pică la mână în momentul respectiv + sare), puțin suc de lămâie și măcar 4-5 flakes de ardei iute. Uneori și cu niște fulgi de drojdie inactivă. Pornesc robotul pe viteză minimă și-l las să-și facă treaba mai puțin de-un minut, să transforme totul într-o pastă de consistența care-mi place. Asta e tot.

Metodă

Am fiert pastele (cât pentru 2 porții) după instrucțiunile de pe pachet – 2 minute.

Între timp, am pus o bucată de unt (estimez cam 30 de grame) la încins/topit într-o tigaie. La foc mic-mediu. Peste care am aruncat 4-5 căței de usturoi zdrobiți și după vreo 20 de secunde am turnat și ~400ml de suc de roșii cu pulpă.

Am amestecat cu o lingură de lemn, am dat focul la mic, și am lăsat 2-3 minute să ajungă sosul la consistența care-mi place mie.

Între timp, am strecurat pastele de apă, le-am răsturnat peste sos, am mai dat și cu niște sare și piper pe deasupra și cam asta-i.

Fain frumos, răsturnat totul în farfurie, adăugat brânză de caju din dotare (spicy little devil) și busuioc proaspăt fără număr. Gata. S-aveți poftă!

Imagini

Paste cu branza de caju si sos rosu

Paste cu branza de caju, sos rosu si busuioc