Mousse de ciocolată
Din cunoștințele mele, cel mai rapid mousse de ciocolată se face după indicațiile lui Hervé This, pe care le-am preluat și eu, într-o mică euforie aseară, când a început ploaia. E gata în 5 (cinci) minute, așa că motivul ăsta a fost suficient ca să-l încerc și eu.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
3 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o ciocolată de 200 de grame (am folosit una cu 55% cacao)
- o cană pe 3 sferturi cu apă
Note
Surpriză, după o noapte de stat în frigider, consistența a rămas aceeași, textura e tot de mousse și gustul e fantastic (cum altfel? că doar vorbim de ciocolată).
Metodă
Am pus ciocolata făcută bucăți și apa într-o tigaie la topit pe foc mediu. Între timp am organizat și “bancul de lucru” pentru finalizat mousse-ul: un bol plin cu apă și gheață în care am pus un alt bol gol, care să se sprijine ușor pe gheață. Ciocolata din tigaie s-a topit repede, s-a omogenizat cu apa și a ajuns repede la temperatură de fierbere. Atunci am mutat amestecul în bolul de pe gheață și am mai învârtit cu o furculiță (ar fi mers mai bine un tel, dar cu ocazia asta am descoperit că n-am așa ceva) 2-3 minute să-i dau consistența de mousse. Pentru leneși și nemofturoși după texturi, se poate folosi liniștit mixerul. Cu atenție însă, pentru că aparent mixerul e prea puternic și poate granula foarte ușor ciocolata. Am lăsat apoi puțin la frigider, că n-am avut răbdare să aștept, și am mâncat vreo 2-3 linguri înainte de somn.