Somon cu sos de mure

Sper că nu v-am innebunit cu somonul încă, mie-mi place foarte mult (în ciuda faptului că la nivel global e văzut ca un soi de pui al apelor) și îl mănânc de câte ori pot. Azi am somon cu un sos dulce-acrișor-picant de mure făcute dulceață, de la Cămara lui Baciu.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

8-10 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

Ingrediente:

  • un file de somon
  • o lingură de ulei
  • 2-3 linguri de scotch sau brandy
  • 1 lingură de unt
  • 3-4 linguri de dulceață de mure, plus extra mure din dulceață (dacă nu sunt proaspete)
  • un sfert de lingură de praf de chili
  • sare și piper

Metodă

Am pus ulei într-o tigaie și când a început să sfărâie am pus fileul de somon (tăiat subțire și asezonat doar cu puțină sare și puțin piper) la fript. După 2 minute, l-am întors pe partea cealaltă, am dat focul la mic și am lăsat 3 minute, apoi am mutat somonul într-o farfurie și l-am acoperit să nu piardă căldura.

În aceeași tigaie (peste resturile de la pește), pe foc mediu, am pus untul, praful de chili și scotch-ul, și după ce s-a topit untul, am adăugat dulceața și murele, învârtind mereu cu o lingură de lemn. În câteva minute, sosul a căpătat consistență și textură, așa că l-am luat de pe foc, am turnat peste somon și gata masa. Să vă fie de bine!

Imagini

Somon cu sos de mure

Somon cu sos de mure

Somon cu sos de mure