Cușcuș cu sos de soia

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

7 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • cușcuș
  • 2 căței de usturoi
  • o roșie medie
  • ulei de gătit
  • sos de soia
  • turmeric
  • sare
  • 2-3 frunze proaspete de busuioc

Note

Ca idee, sosul de soia (în funcție de brandul ales) poate fi foarte sărat, caz în care nu mai e nevoie de extra sare la gătit.

Metodă

Am fiert cușcușul conform indicațiilor de pe pachet (6 minute într-un litru de apă, cu sare după gust). Când a fost gata, l-am pus la scurs. Am curățat usturoiul și l-am tocat. Idem și roșia pe care am decojit-o în prealabil. Am stropit o tigaie cu ulei cu rozmarin și am pus-o la foc mare. Am rumenit în ea foarte puțin (sub un minut) usturoiul, după care am pus deasupra roșia tăiată și mult sos de soia, plus o jumătate de lingură de turmeric. Am dat focul la mic și am pus deasupra cușcușul scurs de apă. Am amestecat cu o lingură de lemn cam un minut, să prindă culoare și aromă și gata. Am mutat totul într-un bol, am pus busuioc deasupra și am mâncat cu tartine din ardei gras, roșii și puțin parmezan.

Imagini

Cuscus cu sos de soia