Creveți în sos acrișor-picant

Prep time ingrediente

10-15 minute.

Cooking time

5 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 10 creveți (de preferință proaspeți)
  • ghimbir proaspăt (cât o unghie)
  • suc de la o jumătate de lime
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • puțină miere
  • o jumătate de ceapă verde
  • 1 lingură sos de soia
  • ulei
  • 1 lingură oțet din mere
  • o mână de nuci cashew
  • 2 linguri pastă de rodii

Metodă

Am curățat creveții după modelul Gordon Ramsay, i-am spălat, i-am pus într-un bol cu o lingură de pastă de rodii peste și i-am lăsat puțin la pătruns.

În alt bol, am amestecat să omogenizez o pastă lichidă formată dintr-o lingură de pastă de rodii, miere, praf de chili, oțet și sos de soia. Între timp, am pus o tigaie teflonată pe aragaz la foc mare, când s-a înfierbântat am pus ulei și am aurit 10 secunde ghimbirul și usturoiul tocate mărunt.

Am dat focul mai mic, am răsturnat creveții deasupra și i-am lăsat cam 1 minut, după care am turnat și amestecul de pastă lichidă și nucile caju și am mai lăsat cam 2-3 minute, până a scăzut sosul. Și gata. S-aveți poftă!

Imagini

creveti sos soia

creveti

creveti sos acrisor

creveti cu sos de soia

creveti cu sos acrisor picant