Cum sa faci acasa mix de condimente cajun
Când lenea e mare și căldura sufocantă, parcă nu prea are nimeni chef să desfacă pliculețe și sticluțe și să pudreze diverse condimente pe mâncare. Dar un mix cu de toate, potrivit pentru diverse experimente culinare (și în special pentru cărnuri) n-are cum să dea greș.
Căutând o soluție potrivită pentru cazurile astea ‘extreme’, am dat peste Emeril Lagasse și talentele lui pentru bucătăria creolă și am adaptat mixul lui cajun de condimente la ce aveam eu în bucătărie.
Am folosit:
- 2 lingurițe și jumătate cu boia iute
- 1 linguriță cu sare fină
- 1 linguriță cu piper negru măcinat
- 2 lingurițe cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu oregano uscat
- 1 linguriță cu cimbru uscat
- 1 linguriță cu rozmarin măcinat
- un vârf de linguriță cu praf de chili
Le-am amestecat pe toate frumos într-un bol uscat și le-am mutat apoi într-un borcănel simandicos unde stau și acum la păstrare și așteaptă să dea aromă și savoare mâncărurilor, de fiecare dată când e nevoie de o notă cajună.