Leurdă. 10 idei de Meatless Monday

V-am promis multe Meatless Mondays verzi și ce ingredient ar putea fi mai potrivit pentru a începe această serie dacă nu leurda? Nu știu dacă mai este vreo frunză care să întruchipeze mai bine ideea de primăvară, care apare prima prin păduri după ce s-au topit zăpezile și revigorează orice fel mâncare cu gustul fresh și culoarea ei vie.

Mi-a fost chiar greu să aleg dintre toate rețetele cu leurdă găsite la bloggerii noștri, care mai de care mai inspirate și sunt sigură că astea 10 idei vă vor determina să mergeți la piață să cumpărați câteva legături. Numai să dați click pe fotografii mai trebuie.

Sos verde cu leurdă
de la Ierburi uitate

Începem cu o rețetă simplă, dar care vă poate scoate din încurcătură la mic dejun, prânz și cină. Un sos sau, dacă vreți, puteți să-i spuneți pesto, foarte aromat, bun pentru tartinele de dimineață, întins pe pizza sau folosit la paste + orice alte întrebuințări culinare vă mai trec prin cap. Nu-l pisați sau blenduiți prea tare, să vă bucurați de textura rugoasă dată de nuci. Și înainte citiți despre leurdă și cât de versatilă este această plantă sălbatică.

Spirale cu cremă de brânză și leurdă
de la Enjoy Dessert!

Cui nu-i e poftă din când în când de aluat dospit, pufos, cu verdețuri de sezon? Mie, tot timpul! Spiralele astea au umplutură cremoasă de brânză de vaci, aromată bine cu leurdă și un pic de turmeric, cum să nu vreți să le preparați chiar acum?

Guacamole cu leurdă
de la Blog cu legume

Am încercat câteva variante de guacamole de-a lungul timpului, iar asta va completa lista cu siguranță, are o culoare prea apetisantă ca să-i reziști și e gata în 10 minute. În plus, folosești leurda proaspătă, așa cum e și recomandat s-o mănânci ca să te bucuri de toate beneficiile ei.

Supă cremă de leurdă cu două rădăcinoase și spumă de lapte
de la Kiss the cook

Asta sigur e o treabă delicioasă, pe care o să vrei s-o mănânci în neștire. Spuma de lapte sigur că-i dă o textură delicată, iar despre decorul din flori de leurdă ce să mai vorbim?

Omletă cu zbârciogi și leurdă
de la Bucătăria lui Radu

Cu niște leurdă și ciuperci de pădure orice omletă devine un fel de mâncare rafinat. Mai ales dacă ciupercile sunt zbârciogi cu gust de alune și aromă de pământ reavăn care anunță primăvară. De adăugat și la lista cu Ouă. 10 idei de Meatless Monday.

Pâinici cu leurdă, roșii uscate și negrilică
de la Simona’s passion for cooking

Bune și calde și reci, asta dacă nu le mâncați imediat ce le-ați scos din cuptor. Se prepară repede și-s ideale pentru o gustare în aer liber.

Găluște de primăvară, cu leurdă
de la Rețete ca la mama

Un fel de mâncare dătător de chef de viață, pentru care primim ca primă indicație o plimbare în pădure, la cules de leurdă proaspătă. Așa ne bucurăm mai mult de gustul picant și usturoiat al acestor gnocchi autohtoni.

Paste cu leurdă și brânză Brie
de la Prăjiturici și altele

Pastele sunt tot timpul o idee bună, iar dacă vorbim de unele cu brânză untoasă, un pic dulceagă și multă, multă leurdă, ideea devine una excelentă. Mănânci mai multe decât trebuie, așa-s de cremoase și gustoase.

Orez cu spanac și leurdă
de la Arome de poveste

Combinație câștigătoare pentru mine: spanac din abundență, orez sățios și leurdă care să îmbogățească toate gusturile. E tot ce îmi pot dori de la un prânz simplu, dar hrănitor, numai bun de luat la pachet.

Pâine cu leurdă
de la Divă în bucătărie

Închei cu gândul la mirosul îmbietor pe care cu siguranță îl are minunăția asta de pâine cu leurdă și parmezan, pe care mi-o imaginez caldă, cu coaja crocantă și miezul moale. Rețeta mi se pare simplă până și mie, iar eu nu sunt prea bună prietenă cu aluaturile.

Dacă încă n-ați descoperit ce bună e leurda, vă învit s-o faceți, primăverile vă vor fi mai usturoiate, dar și mai frumoase. Și nu stați mult pe gânduri, că nici nu vă dați seama când e gata sezonul scurt al leurdei.

*sursă foto featured image: Pixabay