Houston, am aselenaivizat

Când cuvintele nu sunt de ajuns și limbajul e prea sărac să transmită chiar tot ce vrem să spunem, inventăm unele noi. Așa și cu Aselenaivizarea, care a oficializat diversificarea orizonturilor Fructelor Naive către lumi noi, cu dulcețuri, siropuri, miere și alte bio-dezmățuri culinare, care mai de care mai interesante și mai surprinzătoare. 

Nu știu cum se-ntâmplă de obicei la lansări, dar la aselenaivizare Naivii de serviciu au adus natura în restaurant. Au venit cu cățel, cu purcel teascul de-acasă și cu mere proaspete pe care le-au făcut suc în fața tuturor și l-au împărțit și la mici și la mari, și la invitați și la auto-invitați (că unii dintre cei care veniseră să bea o bere la Atelier s-au mutat în spate la teascul cu mere). Și eu până aseară nu prea am văzut să se dea berea pe suc. Fie el și gratis.

Ca să le arătăm oamenilor că cele mai multe dintre noile produse se pot folosi direct din borcănel sau ca ingredient principal în diverse alte dulcegării, Cel Vesel m-a cooptat la eveniment, și am pus la cale o serie de clătite cu cea mai Naivă dulceață de măceșe și zmeură, mere coapte cu miere cremă cu scorțișoară,  (cu ocazia asta un mare mulțumesc celor de la Atelierul de Bere, că ne-au permis să le folosim bucătăria, cu atât mai mult cu cât mai aveau și extra clienți de servit), sărățele-crănțănele pentru muștarurile de la Frau Erna și mierea cu anason stelat și chimen de la Sănătate Dulce, plus mini-cupcakes cu cremă de unt și lămâie, să meargă bine la siropuri.

Ca să fie balul complet, starurile Naive și sănătoase ale serii au avut parte de tratament special, fiecare produs fiind reprezentat de către un ambasador care le-a făcut intrarea oficială în lume.

Iar cireașa de pe tort a fost pentru mulți mierea AIA lansată la Paris luna trecută – the Art of Dar.

Și gata, vă las cu poze (mai multe pe facebook), și salivez și eu cu voi (mai ales după o linguriță de gem de mure, că n-am apucat să-l gust) până zilele următoare, când ajung toate bunătățile în magazine.