Creveți în sos acrișor-picant
Prep time ingrediente
10-15 minute.
Cooking time
5 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 10 creveți (de preferință proaspeți)
- ghimbir proaspăt (cât o unghie)
- suc de la o jumătate de lime
- 3-4 căței de usturoi
- 1/2 linguriță praf de chili
- puțină miere
- o jumătate de ceapă verde
- 1 lingură sos de soia
- ulei
- 1 lingură oțet din mere
- o mână de nuci cashew
- 2 linguri pastă de rodii
Metodă
Am curățat creveții după modelul Gordon Ramsay, i-am spălat, i-am pus într-un bol cu o lingură de pastă de rodii peste și i-am lăsat puțin la pătruns.
În alt bol, am amestecat să omogenizez o pastă lichidă formată dintr-o lingură de pastă de rodii, miere, praf de chili, oțet și sos de soia. Între timp, am pus o tigaie teflonată pe aragaz la foc mare, când s-a înfierbântat am pus ulei și am aurit 10 secunde ghimbirul și usturoiul tocate mărunt.
Am dat focul mai mic, am răsturnat creveții deasupra și i-am lăsat cam 1 minut, după care am turnat și amestecul de pastă lichidă și nucile caju și am mai lăsat cam 2-3 minute, până a scăzut sosul. Și gata. S-aveți poftă!