Cine n-are bunici, sa mearga la Camara lui Baciu

camara lui baciu

De când cu o degustare boierească și niște povești de soi spuse în jurul unui ceaun mare în care sfârâia mămăliga, am tot așteptat să se deschidă Cămara lui Baciu, că prea au mers direct la inimă și am vrut să-mi iau și eu de câte cele pentru acasă.

Bon, am ajuns ieri la magazin, care e mic și drăguț – mă face să mă gândesc la o bunică gospodină (când eram copil bunica mea avea o cămară aproape identică, doar că mult mai mică) și aranjat așa de frumos, că-ți face poftă pe loc. 

Bucate boieresti - Camara lui Baciu
Bucate boieresti – Camara lui Baciu

Pivnita bunicii - Camara lui Baciu
Pivnita bunicii – Camara lui Baciu

Les saveurs dYveline - Camara lui Baciu
Les saveurs dYveline – Camara lui Baciu

Mere cu lavanda - Camara lui Baciu
Mere cu lavanda – Camara lui Baciu

Karamel dYveline - Camara lui Baciu

Nu prea cumpăr eu la impuls, dar ambalajele faine mă ispitesc mereu, iar la Baciu în cămară cam totul arată minunat. Terine, pateuri de vânat, brânzici afumate sau mai puțin uscate, dulcegării de grădină și siropuri de casă, toate stau ochioase pe rafturi. Până și cârnații din vitrină mi s-au părut interesanți (și eu nu mănânc cârnați, dar am vreo 2 prieteni care i-ar aprecia cu siguranță). Iar borcănelele cu dulcețuri mi-au adus aminte de chestia aia cu esențele tari care se găsesc în ambalaje mici.

În plus, dacă-mi amintesc bine, oamenii aștia au multe produse de la ferma lor de pe undeva pe lângă Bacău (uf, sper să nu scriu prostii, încerc să aflu mai multe și revin cu update-uri dacă e cazul), importă pateuri de vânat din Ungaria (țară care aparent e recunoscută pentru calitatea produselor de vânat), iar dulcețurile și siropurile sunt făcute acasă de doamne ca Yveline.

Desigur, bunătățile astea nu-s chiar ieftine, și cei care stau la țară sau au rude și bunici prin zone rurale nu vor fi fascinați de cămară, dar cine vede în mâncare mai mult decât ‘fuel’ și cui îi place un ‘treat’ din când în când, va avea, cu siguranță, de unde alege ceva potrivit pe gustul lui.

Eu am luat un borcănel de Mure făcute dulceață și unul de Caramel (pe care deja l-am gustat) și mă gândesc cum aș putea să le pun în valoare cel mai bine. Până mă hotărăsc, vă las cu imaginile de la începutul articolului (click pe ele, dacă vreți să le vedeți mai mari) și cu o întrebare – voi preferați mâncarea în cantități, sau mai puțină și mai bună?