Cartofi copți cu broccoli și brânză

Nu mai știu exact pe unde am găsit cartofii ăștia (sunt multe rețete pe net), dar mi-au plăcut atât de mult, că i-am tot făcut câteva seri la rând. Dacă sunteți fan potato skins, merg și în varianta respectivă (chiar încape mai multă umplutură de broccoli cu brânză în fiecare).

Here goes.

Prep time ingrediente

10-15 minute.

Cooking time

80 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (sau adaptat cantitățile în funcție de mărime)
  • ulei, rozmarin, cimbru
  • 1 căpățână de usturoi
  • unt (50-70g)
  • 1 broccoli
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • smântână după simț (cam 200g)
  • brânză emmentaler (sau cheddar, vreo 200g)
  • sare, piper
  • praf de chilli, fulgi de piper (opțional)

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 200 de grade, am spălat cartofii cu tot cu coajă, i-am stropit cu puțin ulei și rozmarin și cimbru, am tăiat și o căpățână de usturoi pe transversal, am pus totul în tavă, și am băgat la cuptor o oră.

În ultimul sfert de oră de copt cartofi, am pregătit restul. Am făcut broccoli la abur (găsiți la IKEA sistem pentru asta – arată ca o sită care se desface și se strânge, și e vreo 15 ron). Am făcut un sos din unt, smântână, jumătate din cantitatea de emmentaler, ceapă verde, sare, piper și praf de chilli după gust. Am tras și floretele de broccoli în sosul mai sus menționat.

Am scos cartofii din cuptor, i-am tăiat în două, am scos parțial miezul (sau complet, dacă preferați potato skins), pe care l-am adăugat peste sosul cu broccoli.

Am umplut fiecare jumătate de cartof cu mix de sos, miez de cartofi și broccoli. Am împărțit și restul de emmentaler la fiecare cartof și am mai dat la cuptor cam 20 de minute (până am văzut că s-a topit branza).

La servire, am mai pus niște fulgi de piper roșu ca să-mi fac porția mea mai spicy.

Sună complicat, dar realitatea e că stai 10-15 minute în bucătărie. Restul îl face cuptorul. S-aveți poftă!

Cartofi copti cu broccoli si emmentaler

Cartofi copti cu broccoli