10 cocktail-uri de vară

Chuck's Icebreaker Mojitos

Nu știu dacă barmanii au adunat în vreun manual de-al lor miile de rețete de cocktail-uri care există, dar dacă o să facă asta cândva, cred că o să întreacă “A song of ice and fire” în numărul de volume. Vă zic eu, că am răscolit Internetul în căutarea cocktail-urilor de vară perfecte și m-am înecat în opțiuni (see what I did there?).

Aproape toate sunt etichetate “cel mai bun cocktail din lume” sau “cel mai delicios cocktail”, dar în lipsa unor teste nu prea pot să confirm. Așa că eu am folosit drept criterii de selecție “cea mai simandicoasă denumire” sau să aibă fructe sau suc de fructe în compoziție.

Click pe titlu pentru rețetă.

Muddled Lemmonberryade

Muddled Lemmonberryade

Ți se împleticește limba când pronunți numele, otherwise nu, că nu e ceva strong. N-are deloc alcool, doar multe căpșuni, fructe de pădure, lămâi și mentă. Răcoritor cu siguranță.

Raggle Taggle Gypsy

Raggle Taggle Gypsy

Aflu că poartă numele unui cântec folk tradițional scoțian foarte pasional. Cred că și cocktail-ul e bun, are nectarine, rom, pisco (un fel de brandy specific Peru și Chile) și bitter, deci își merită numele! Cel mai mult îmi place că se servește în ceașcă de ceai, cu puțină nucșoară deasupra, așa recomandă cei de la restaurantul The Dead Rabbit care îl au în meniu.

Cîroc Chic

Cîroc Chic

Trebuie că este pentru fete dacă are chic în denumire. Combinație delicată de vodcă Cîroc (mai aflu și eu chestii), suc de rodii și de ananas. Se garnisește cu flori comestibile, multe puncte în plus pentru asta!

Sgroppino al Limone

Sgroppino al Limone

Ceva cu gust de Veneția, cu sorbet de lămâie, Prosseco și vodcă (eu aș zice să insistați cu Prosseco). Cin-cin!

The Summer Storm

The Summer Storm

Afine și gin, o combinație energizantă de care să te bucuri la finalul unei zile călduroase.

Elderflower Sparkler

Elderflower Sparkler

O socată mai pretențioasă, cu mult grapefruit în compoziție. Simplu și bun.

Mote con Huesillos

Mote con Huesillos

Știu că dacă l-am traduce, nu ar mai părea așa apetisant (înseamnă grâu cu piersici uscate), dar de fapt este un cocktail non-alcoolic foarte potrivit atunci când aparatul de aer condiționat nu mai face față. Și e bun și când vrei ceva dulce vara, dar nu chiar un desert în toată regula. E destul de migăloasă prepararea lui (piersicile trebuie lăsate la înmuiat, grâul trebuie gătit, zahărul caramelizat), dar chillienii zic că merită, e băutura de care sunt cei mai mândri.

Michelada

Michelada

”Un cocktail special pentru serile fierbinți de vară!” zice descrierea. N-are fructe, dar are multă bere. E Mexicul într-un pahar, cu Tabasco din plin și sare sau chilli. Dacă vrei, îi adaugi creveți sau alune și îl transformi într-un snack. Câți mexicani, tot atâtea variante de Michelada.

De la Calle Margarita

marg-main

Signature cocktail la Toloache, un bar fancy din New York. Picant și fresh, cu piure de castraveți în compoziție, suc de lime și jalapeños foarte fin tăiați. Să nu uit de tequila. N-am aflat cine este doamna sau domnul De la Calle care i-a dat numele, dar cred că a făcut o treabă bună.

Chuck’s Icebreaker Mojitos

cq5dam.web

Pare un fel de salată de fructe stropită din belșug cu rom alb, cu care să spargi gheața la petrecerile unde nu cunoști pe nimeni. Numai bine că pepenele roșu își face loc pe tarabe că băutura asta îl conține din plin. Plus ananas și lime.

Avem câte ceva pentru fiecare, după cum se vede. Acum trebuie sa încercăm toate cocktail-urile, vă provoc, să vedem dacă își merită locul în listă. Cine e cu mine?