Un fel de falafel

Cantitatea de ulei, apă oțet, suc de roșii am ajustat-o până am fost mulțumită de textură, datele puse aici sunt destul de generale. Inul înlocuiește ouăle în rețete pentru vegani, așa că l-am folosit și eu tot ca agent de prindere. Restul e după cum urmează:

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

30 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • o cană jumătate de soia
  • 3/4 conservă roșii (cu suc cu tot)
  • o jumătate de cutie de rucola
  • 1 lingură semințe de in
  • un albuș de ou
  • 3 linguri de apă
  • o jumătate de lămâie stoarsă
  • 2 linguri de oțet
  • 2-3 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • 3 căței de usturoi
  • o mână de coriandru
  • sare și piper

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 190 de grade. Eu am folosit boabe de soia pe care le-am lăsat în apă o noapte, apoi le-am fiert și curățat. Am băgat toate ingredientele la blender și am mixat până am obținut un soi de pastă groasă, ușor de modelat, similară cu amestecul pentru chiftele.


De acolo ideea să le modelez ca și chiftelele, de altfel. După ce-am obținut amestecul final, am și mâncat ceva tartine cu pastă de asta (foarte bună la gust, foarte interesantă ca textură – ușor similară cu grișul), dar am hotărât să fac restul chifle și să le bag la copt, din motive de albuș de ou crud. Mi-au ieșit 13 chiftele medii. În mod normal cred că ies undeva la 18-20.


Au stat în cuptor fix 30 de minute. Am mâncat cu o salată din salată verde, roșii, gogoșar și ardei gras. Excelent pentru o cină târzie, și mi-au mai rămas vreo două și pe dimineață. Dacă-aș fi vegetariană convinsă, aș mânca chiftele de astea încontinuu, că tare-s bune. Atât deocamdată. S-aveți poftă și un weekend fain!

Imagini

Falafel

Falafel

Falafel