Tartine cu brânză de capră și dulceață

Ideea de tartine franțuzești a venit de la Andrei (care mi-a sugerat să experimentez cu Camembert, Rochefort, brânză de capră). Eu doar am adaptat la ce aveam în frigider, încercând să nu urmez rețeta clasică franțuzească.

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

3 minute.

Nr. porţii

1-4 persoane.

Ingrediente

  • brânză de capră
  • suc și coajă rasă de lămâie
  • rozmarin proaspăt
  • baghetă (sau orice pâine) prăjită
  • căței de usturoi după nevoi
  • sare și piper după gust
  • gem/dulceață de care aveți (eu am folosit gem de prune și dulceață de mure)

Metodă

Am tăiat felii de baghetă cu semințe și am pus-o la prăjit (în sandwich maker). Am folosit brânză La Colline (că-s de-ai noștri), varianta clasică de rulou, pe care am frământat-o cu o furculiță și am amestecat-o cu suc și coajă de lămâie, rozmarin proaspăt și puțin amestec de piperuri.


Am frecat fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi, am întins brânză din belșug pe deasupra și am pus cu lingurița dulceață de mure sau gem de prune peste, așa cât să fie cam 1/3 din cantitatea de brânză.


Și gata. Tartine rapide, delicioase și sățioase pentru toate gusturile (pentru că se pot adapta foarte ușor la orice preferințe). S-aveți poftă!

Imagini

Tartine cu branza de capra

Tartine cu branza de capra si dulceata

Tartine cu branza de capra si dulceata

Tartine cu branza de capra si dulceata

Leave a Reply