spicy pasta with broccoli

Tăiței picanți cu broccoli

Experimentul ăsta e un mix delicios (fusion cuisine, anyone?) între arome asiatice (de la sosul de soia), bucătărie sud-americană (ardeii iuți și chilli) și clasicele paste italiene (bine, bine, și broccoli) totul asezonat cu parmezan și jalapeno flakes.

În special dacă sunteți amatori de spicy stuff, try varianta cu flakes de jalapeno.

Pentru

2 persoane.

Ingrediente

  • 2 porții de paste sau tăiței pentru wok
  • un broccoli mediu
  • 2-3 linguri de sos de soia
  • ardei iuți uscați sau/și praf de chilli sau/și boia iute
  • 3-4 căței de usturoi
  • parmezan
  • flakes de jalapeno (opțional)
  • sare, piper
  • o lingură de ulei de măsline

Directions

Am pus pastele la în apă clocotindă la fiert, după instrucțiunile de pe cutie. În timp ce fierbeau pastele, am pus în tigaie usturoiul, niște praf de chilli și 2 ardei iuți tăiați și le-am rumenit un minut la foc mare, într-o lingură de ulei de măsline. Am dat deoparte. Când pastele mai aveau un minut până să fie gata, am adaugat broccoli (tăiat și curățat în prealabil). Am scos și am scurs, cu excepția a aproape jumătate de cană de apă pe care am pus-o deoparte. Am turnat pastele și broccoli peste usturoi în tigaie, am pus iar pe foc, am adăugat sosul de soia și aproape toată apa rămasă, am mai lăsat cam două minute pe foc să se evapore din apă, amestecând constant cu o lingură de lemn și gata. Am pus frumos o porție în farfurie, am dat parmezan prin răzătoarea lungă, am pus și niște chilli flakes deasupra pentru extra aromă picantă și am trecut la treabă masă. Să vă fie de bine!

Imagini

Servire tăiței cu broccoli

Taiței picanți cu broccoli

Leave a Reply