Supă de usturoi cu migdale

Pentru că usturoiul crud îmi dă dureri de stomac, dar e bun să taie răcelile în fașă, m-am gândit la supa asta ca la o alternativă de preparare care să-mi permită să-l mănânc în cantități mai mari.

L.E. De câte ori refac supa asta, mai schimb/încerc câte un ingredient. Până acum varianta cea mai gustoasă a fost cu stock de creveți ca bază și cu  felii foarte subțiri (aproape străvezii) de parmezan adăugate în farfurie la servire (vezi ultima imagine).

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

20 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 3 căpățâne de usturoi
  • o mână de migdale crude
  • 4-5 felii de pâine (mai uscată)
  • 4 căni de apă
  • o ceapă galbenă
  • ceapă verde
  • sare, piper + alte condimente pentru gust

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade, am tăiat fiecare căpățănă de usturoi (cu tot cu coji) pe transversal, le-am sărat și pipărat, mutat într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei picant și am băgat la cuptor 20 de minute.Între timp am rupt pâinea (am folosit coajă de pâine neagră) în bucățele și am tocat mare migdalele. Am amestecat pâinea cu migdalele și le-am pus într-o tavă pe foaie de copt, tavă pe care am băgat-o la cuptor, 10 minute mai târziu decât usturoiul. Usturoiul pe mijloc, pâinea și migdalele pe rândul cel mai de jos, să se crocănțească numa’ puțin.Am sotat și ceapa galbenă 2 minute și am pus apa la fiert cu mirodenii diverse (cine-i harnic și are făcut stock – chiar și de pui – în avans, go for it). Când s-au scurs cele 20 de minute, am scos totul din cuptor și am asamblat supa. Mai întâi am pulsat migdalele și coaja de pâine cu blenderul, după care am adăugat cam o cană cu apă fiartă cu mirodenii și am mai pulsat nițel să omogenizez. Am curățat usturoiul de coajă și l-am adăugat în blender, la fel am făcut și cu ceapa sotată și cu încă 2 căni de apă. Am tot mixat și pus treptat și restul de apă, am mai gustat și adăugat sare și piper, iar în final am obținut supa de usturoi și migdale, care la mine a avut o textură cremoasă (undeva între supă cremă și supa clasică). Fierbinte, cu ceapă verde deasupra merge excelent. S-aveți poftă!

Imagini

Supa de usturoi cu migdale

Supa de usturoi cu migdale

Supa cream de usturoi cu migdale