Salată de cușcuș cu pătrunjel

Ce oameni! Sau mai bine zis, ce magazine, aprozare, piețe, supermarketuri și așa mai departe. N-am găsit nicăieri bulgur când mi s-a tunat de un tabbouleh. Așa că am trecut la planul B, și-a ieșit salata de mai jos.

P.S. Cantitățile-s pentru o mică armată. O familie le poate reduce liniștit la jumătate și chiar și așa, s-ar putea să aibă suficient pentru 2 mese.

Prep time ingrediente

15-20 minute.

Cooking time

6 minute.

Nr. porţii

10 persoane.

Ingrediente

  • 500g cușcuș
  • 8 legături pătrunjel (medii spre mari)
  • o mână de mentă
  • 3 1/2 roșii mari
  • 2 cepe medii
  • sucul de la o lămâie
  • 6-7 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 linguri baharat
  • sare, piper după gust

Note

Baharat e asta. Eu folosesc de la Bart.

Metodă

Am pregătit cușcușul după instrucțiunile de pe pungă, adică l-am fiert 6 minute în apă bolborosindă, timp în care am tocat mărunt pătrunjelul, menta și ceapa și le-am pus într-un bol, în care am adăugat și cușcușul când a fost gata.

Într-un castron am amestecat sucul de la lămâie, uleiul de măsline, baharat, sare și piper, și am adăugat peste mixul de principal.

Am amestecat (o să iasă aburi de la cușcușul fierbinte) cât să omogenizez tot și am lăsat la răcit (vorba vine, în realitate am plecat cu castronul după mine) cam 30-40 de minute, după care am adăugat și roșiile tocate mărunt, am mai amestecat să le încorporez și pe ele, și am pus salata la rece. Vreo oră, poate mai mult.

Am scos, am împărțit, am mâncat, a fost yummy. Personal, i-aș fi pus și niște chilli, dar unii, nerecunoscători și mofturoși, au comentat că a fost cam picant.

Gata. S-aveți poftă!

Imagini

Cuscus cu patrunjel

Salata de cuscus cu patrunjel si menta

Tabbouleh cu cuscus