Salată cu ceapă caramelizată

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

5-6 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • roșii cherry
  • un ardei kapia
  • rucola
  • o ceapă galbenă
  • parmezan
  • ulei
  • sare și piper
  • o lingură de zahăr brun

Metodă

Am tăiat ceapa julien (na că am mai învâțat și ceva terminologie culinară) și am tras-o un minut la tigaie în puțin ulei.



Pentru cine vrea mai dulce și caramelizat la modul serios, procesul e ușor altul. Se pune inițial zahărul la topit, și apoi se adaugă ceapa, care se lasă cam 5-6 minute pe foc, ca să prindă dulceață și crănțăneală de zahăr. Dacă mergeți pe varianta asta, folosiți, de preferință și din motive de sănătate, zahăr brun.



Într-un bol separat am făcut salata cu roșii cherry, ardei și rucola. Când s-a caramelizat ceapa, am pus pe o farfurie mai întâi salată, apoi ceapă și parmezan de final.



Scurt și la obiect. Să vă fie de bine.

Imagini

Ceapa caramelizata

Ceapa caramelizata

Salata cu ceapa caramelizata

Salata cu ceapa

Salaat cu ceapa

Leave a Reply