Prajiturele cu dovlecei

În ciuda faptului că sună ca și cum ar fi, prăjiturele cu dovlecei nu sunt desert. Dar cu puțină răbdare, sunt niște experimente culinare atât de bune, încât nici nu mai contează că nu-s dulci.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii
  • 2 ouă
  • sare, piper, boia iute
  • un cubuleț de unt
  • un vârf de lingură de făină
  • (cam o cană de) brânză rasă
  • busuioc proaspăt

Note

A fost un experiment puțin mai ciudat (și per total e posibil să fi luat mai mult timp decât am estimat) pentru că a tot trebuit să (mă) adaptez, pentru că ba dovleceii aveau prea multă apă, ba suna telefonul, ba suna iar telefonul și nu mai făcusem niciodată prăjiturele de dovlecei (de obicei îi fac toasties, că-s gata în 5 minute). Dar ca idee, cred că în mod normal, ar trebui să dureze maxim 20 minute totul (inclusiv pregătitul ingredientelor).

Metodă

Am curățat dovleceii, i-am dat pe răzătoare și i-am stors de apă cât am putut de bine. Am pus deasupra ouăle, sare, piper, boia iute (după gust), câteva frunze proaspete de busuioc tăiate mărunt, puțină făină de ovăz, cubulețul de unt și brânza (am folosit emmentaler dar textural cred ca ar fi mers mai bine cheddar) și am amestecat totul cu mâna (la fel ca la materia primă pentru pârjoale). Toată treaba de mai sus a durat cam 2 minute, dar în procesul ăsta am văzut că dovleceii încă lăsau apă, așa că am mutat amestecul într-o sită și am lăsat la scurs vreo 10 minute.

Între timp, am pus și cuptorul la preîncălzit la 230 de grade. Am mai amestecat din când în când, am mai pus puțină brânză și intr-un final am fost mulțumită de consistență. Am luat o tavă, am pus hârtie de copt în ea, apoi am luat cu lingura din amestecul de dovlecei și am format mini-mușuroaie direct în tavă. Am pus la copt 12 minute. Apoi am închis cuptorul, dar a mai stat tava acolo câteva minute. Înainte de servire, mi-a venit o idee, și lângă busuiocul proaspăt am pus și un vârf de unt pe una dintre prăjiturele. I-a dat un gust mai bogat și mai consistent și aș fi vrut să am și sare grunjoasă să pun doar un fir peste. Chiar și așa, am dat și altora și au lins farfuria. Să vă fie de bine.

Imagini

Prajiturele dovlecei

Dovlecei prajiturele

Dovlecei prajiturele