Piure de cartofi și păstârnac cu camembert

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

2 persoane.

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • o bucățică de camembert
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 rădăcini de pătrunjel
  • sare și piper
  • lapte sau iaurt
  • 2-3 frunze proaspete de busuioc

Note

Am mâncat piureul cu o salată făcută din următoarele ingrediente:

  • o sfeclă mică
  • o mână de pătrunjel proaspăt
  • o ceapă verde
  • un usturoi verde
  • o roșie
  • un castravete
  • o mână de spanac
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare și piper
  • oțet de mere
  • suc de la o jumătate de lămâie

Metodă

Am curățat cartofii și păstârnacul, le-am tăiat în cubulețe și le-am pus în același ibric, în apă (cu sare) la fiert. Între timp am curățat și tăiat cățeii de usturoi și camembertul. Apoi am făcut salata de legume: spălat, curățat, tăiat, pus în castron, adăugat ulei, oțet și suc de lămâie, amestecat, adăugat sare și piper după gust. După ce-au fiert cartofii și pătrunjelul, i-am scurs, am mutat totul într-un alt castron, am adăugat piperul, laptele, bucățile de brânză și usturoiul. Am făcut amestecul de piure la mână (presupun că merge mult mai repede la robot, dar mie-mi place varianta de textura mai brută, cu chunks de la sfărâmatul cu furculița) timp de vreo câteva minute, până a căpătat textura potrivită. Am mai și gustat și ajustat cu lapte, sare și piper cât a fost nevoie, apoi am adăugat și 2 frunzulițe de busuioc tăiate mărunt. Și gata. Să vă fie de bine.

Leave a Reply