Mușchi de porc cu sos dulce-acrișor

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • o bucată de mușchi de porc fără os
  • o lingură de soia
  • o linguriță de ghimbir proaspăt dar prin răzătoare
  • un cățel de usturoi dat prin răzătoare
  • zeamă de la jumătate de lămâie
  • o linguriță de muștar de Dijon cu afine
  • puțin ulei
  • 4-5 linguri de roșii (cu suc cu tot) din conservă
  • concentrat de rodii
  • pătrunjel proaspăt

Metodă

Am tăiat mușchiul de porc în bucăți groase cam de-un centimetru, l-am sărat și pipărat puțin și l-am pus la fript în tigaie în puțin ulei. Din soia, puțin suc de lămâie, ghimbir și usturoi am făcut un fel de sos pe care l-am întins pe toate bucățile de mușchi. După 2-3 minute, am întors pe partea cealaltă și am mai lăsat încă 2-3 minute la rumenit. Am dat deoparte. Peste ce-a rămas lichid în tigaie am pus restul de suc de lămâie, roșiile în suc, muștarul și concentratul de rodii. Am dat focul la mare și am amestecat cam 30 de secunde, să reduc și să omogenizez sosul dulce-acrișor pe care l-am turnat fierbinte peste mușchiul de porc. În tot timpul ăsta s-au făcut și niște legume (morcovi și fasole verde) la abur cu puțin turmeric și garam masala, care au mers perfect cu porcul și cu 3 hectare de fetească neagră. :)

Să vă fie de bine!

Imagini

Muschi de porc

Muschi de porc

Muschi de porc

Muschi de porc

Leave a Reply