Macaroons cu cocos

Hai să lămurim mai întâi care-i treaba cu macaroons și cu macarons, că prea zăpăcesc lumea.

Macarons îs chestiile alea fancy franțuzești, care musai conțin migdale și cică tre să stea 24-48h ca să se așeze și să ajungă la perfecțiune. Seriously? Sunt curioasă cine face prăjituri acasă și stă și se uită la ele 2 zile salivând încontinuu că încă n-a ajuns macaronu’ la potențial maxim.

Macaroons (yep, cu 2 de o), on the other hand, e un desert de origini dubioase (unii zic englezesc, alții italian) construit tot pe bază de albușuri de ou, dar mult mai rapid și mai la îndemâna noastră.

Acum că totul e mult mai clar și nimeni nu mai încurcă numărul de o-uri, să trecem la lucrurile cu adevărat importante din meniul zilei: macaroons cu cocos.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

19 minute.

Nr. porţii

2-4 persoane.

Ingrediente

  • 100g nucă de cocos
  • 4 albușuri de ou
  • 20g zahăr brun(sau cât crede fiecare de cuviință)
  • dulceață de mure

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 170 de grade. Am amestecat nuca de cocos cu albușurile până s-a format o pastă relativ ușor de modelat. Eu am uitat să pun zahăr (oops!), dar s-ar putea ca la 3-4 linguri de zahăr să mai fie necesar încă un albuș, ca să nu rămână pasta prea uscată. Am pus hârtie de copt pe o tavă și macaroons modelate pe ea. Am băgat la cuptor 19 minute (nu știu exact de ce fix 19, așa mi-a venit pe moment). Ca să nu stau degeaba cât s-au copt, am făcut și o cremă de mascarpone din gălbenușurile rămase, dar asta e pentru alt experiment că încă e în frigider, n-am făcut nimic cu ea. Când s-au copt, le-am mutat pe farfurie, am pus dulceață de mure pe ele și am mâncat. Multe. Chiar dacă au fost fără zahăr. Au mers grozav cu dulceața.

Imagini

Macaroons

Macaroons