Limojo, cu povești și zâmbete

Nu-i nimic mai bun vara decât o băutură răcoroasă, în care să poți să-ți îneci nervii de coduri galbene de canicule și zile toride. Și e și mai fain când poți să experimentezi cu mai multe opțiuni ca să inventezi o băutură pentru un menu de vară, plin de smoothies cu fructe de sezon, oranjade și limonade. 

Dintr-o vorbă în alta și dintr-o joacă în alta, am ajuns ‘să inventez’ și eu ceva ce ajunge în menu de cafenea. Și nu mă refer la ceva de mâncare. Ideea inițială a venit pe neașteptate, dar la Mojo a existat interesul și răbdarea de perfecționare a ceea ce e o băutură fresh de vară, acrișoară și ușor alcoolizată, doar “pentru cei puternici”.

Un portmanteau de limonadă cu long-drink care are nevoie neapărat de o carafă de 500 ml, Limojo conține un mix de:

  • 20 ml Blue Curacao
  • 50 ml vodka (Finlandia sau Absolut)
  • sucul de la 2 lămâi
  • gheață
  • apă (chiar și minerală)

Blue Curacao se pune la final, că atârnă mai greu (inclusiv ca dulceață) și dă un gust care nu prea mai are nevoie de zahăr și un efect fain de culori de mare limpede, de le găsești prin vacanțe în insule care n-au nici o legătură cu realitatea cotidiană.

limojo 042

Să vă spun că-s câțiva prieteni dragi cu care aș sta mereu la un pahar de limojo (pentru că știu sigur că e pe gustul lor) sau că e genul ăla de băutură care dă oamenilor poftă de povești și de zâmbete și că trebuie neapărat încercată măcar o dată?

Oricum ar fi, trageți o fugă la Mojo. Și chiar dacă e cald rău afară, pe cerdacul de la copac sau pe una dintre terase e exact câtă umbră trebuie pentru a savura Limojo ca pe plajă, într-una din insulele alea din care unii nu mai vor să plece.