Jurnalul navigatorului mîncau #7 (5-11 martie)

lecturi culinare

Pe barba mea murdară de chilli! Dacă nu aduc eu tot timpul în discuție oamenii de știință, atunci cine? Și cum tot strîng ½ leuț peste ½ leuț într-un borcan de pe frigider pentru următoarea comandă de mîncare indiană, știrea următoare vine la fix: cîțiva savanți au studiat mii de rețete  și și-au dat seama de ce e irezistibilă mîncarea indiană. Nu dezvălui nimic, îți spun doar că miracolul se petrece la nivel molecular. 

Tot timpul mă trec fiori la momentul bacșișului. Și nu pentru că sînt avar, dimpotrivă, pentru că țin partea chelnerilor și a chelnerițelor care își fac treaba bine și care, deci, merită 10%. Fix. Pe muchie. Calculat pe smartphone! N-ai să găsești persoană la aceeași masă care să fie vreodată de acord. (Ha, datul din case!) Atunci să se ducă la cină în Japonia, locul în care ciubucul este insultător. O istorie, aproape completă, a sumelor peste plata cuvenită, în Aeon.

Internetul Lucrurilor este următoarea mare coadă de păun: toate dispozitivele dintr-o casă, inteligente și, cum atlfel, conectate la Internet, sînt în legătură permanentă cu oamenii și animalele. Ce te faci, însă, cînd frigiderul cuiva începe să te spămuiască? Și, mai rău, din cauza unei hackereli.

#FatisNotaFeeling! au strigat, disperate, mai multe comunități de pe Facebook, cînd au văzut asta, cu

I’m feeling:
Feeling Fat

©Elahi Izade

Îngrozit, l-am căutat și eu, să-l păstrez mărturie (tot îți arătam că grăsimea e și un gust), însă nu am așa ceva printre opțiuni. Pesemne că l-au scos.

Pe data viitoare, să vedem ce sentimente noi apar între timp!