Experiment cu porumb copt

Dacă există deja un nume pentru chestia asta, poate mi-l spune cineva și mie. Până una alta, rămâne un experiment bun, crocant și aromat despre care vă povestesc în rândurile următoare.

 

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

10 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

porumb + ulei de măsline

    pentru dressing:

 

  • sucul de la jumătate de lămâie
  • lapte/iaurt
  • muștar
  • parmezan
  • sare și piper

 

Metodă

Aveam un porumb de vreo săptămână, și cum am uitat de ce l-am cumpărat inițial, azi m-am hotărât să fac ceva din el. Și am început prin a da boabele jos cu cuțitul de pe știulete, pentru că se uscaseră îndeajuns încât să nu le mai pot scoate altfel. Bon, între timp am pus și cuptorul la preîncălzit la 200 de grade și am întins hârtie de copt pe o tavă.

Am dat boabele de porumb printr-o linguriță de ulei de măsline, sare grunjoasă și piper negru, proaspăt măcinat, după care le-am pus la cuptor cam 10 minute pentru boabe de porumb copt exact cât trebe.

Între timp, am stors sucul de la o jumătate de lămâie într-un bol. Am adăugat puțin lapte, o linguriță de muștar cu tarhon, 2 lingurițe de iaurt și niște parmezan ras. Plus extra piper negru, proaspăt măcinat. A ieșit un dressing foarte gros, de consistență apropiată unui piure. Verde la culoare, ca mâncarea de bebeluși.

Am scos boabele de porumb din cuptor, le-am turnat fierbinți peste dressingul minune, am amestecat puțin să fiu sigură că se acoperă toate boabele. Și gata. Dacă nu mi-ar fi fost foame și pentru că a ieșit destul de mult dressing, aș fi făcut și niște paste. Cred că ar fi mers grozav cu amestecul de arome și texturi. Dar cum lenea a fost mare și foamea a contat mai mult decât orice, am sărit peste și am ronțăit totul cu niște coajă de pâine neagră, băgată la sandwich maker, cât să devină crocantă. S-aveți poftă!

Imagini

Porumb copt

Porumb copt

Porumb copt