Cușcuș cu sos de soia
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
7 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- cușcuș
- 2 căței de usturoi
- o roșie medie
- ulei de gătit
- sos de soia
- turmeric
- sare
- 2-3 frunze proaspete de busuioc
Note
Ca idee, sosul de soia (în funcție de brandul ales) poate fi foarte sărat, caz în care nu mai e nevoie de extra sare la gătit.
Metodă
Am fiert cușcușul conform indicațiilor de pe pachet (6 minute într-un litru de apă, cu sare după gust). Când a fost gata, l-am pus la scurs. Am curățat usturoiul și l-am tocat. Idem și roșia pe care am decojit-o în prealabil. Am stropit o tigaie cu ulei cu rozmarin și am pus-o la foc mare. Am rumenit în ea foarte puțin (sub un minut) usturoiul, după care am pus deasupra roșia tăiată și mult sos de soia, plus o jumătate de lingură de turmeric. Am dat focul la mic și am pus deasupra cușcușul scurs de apă. Am amestecat cu o lingură de lemn cam un minut, să prindă culoare și aromă și gata. Am mutat totul într-un bol, am pus busuioc deasupra și am mâncat cu tartine din ardei gras, roșii și puțin parmezan.